Antonovs sniedzis vērtīgas liecības par Lembergu, Šķēli un Šleseru (176)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policija lūdz uzrādīt apsūdzības sešām personām, kas atbildīgas par «Krājbankas» bankrotu. Bankas īpašnieks Vladimirs Antonovs sniedzis izmeklētājiem vērtīgas liecības par Aivaru Lembergu, Andri Šķēli un Aināru Šleseru, ziņo TV3 raidījums «Nekā personīga».

Izmeklēšana pabeigta

Divus gadus policijai vajadzēja, lai noskaidrotu, kas vainojams pie tā, ka sabruka «Krājbanka». Izmeklēšana ir pabeigta un materiāli nodoti prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai īpašniekam Vladimiram Antonovam, valdes priekšsēdētājam Ivaram Priedītim un citiem valdes locekļiem.

Apsūdzību lūdz uzrādīt par līdzekļu piesavināšanos, piesavināšanās atbalstīšanu, dienesta pilnvaru pārsniegšanu un grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu pret sešām personām, viņu vidū Antonovu un Priedīti. Prokuratūra policijas materiālus saņēmusi 28.decembrī.

«Prokuratūra no Valsts policijas ir saņēmusi konkrētas krimināllietas materiālus, un

šobrīd tiek lemts jautājums par kriminālvajāšanas sākšanu likumā noteiktajā kārtībā,

kas ir desmit dienu laikā pēc tam, kad šie krimināllietas materiāli saņemti,» skaidro Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Policijai izdevās saņemt atbildes uz pieprasījumiem tiesībsargājošajās iestādēs Austrijā un Luksemburgā. Uz šo valstu bankām Antonovs kopā ar Ivaru Priedīti bija pārskaitījuši «Krājbankas» naudu. Tas ļāvis nostiprināt pierādījumus.

Saņem vērtīgas ziņas

Policija arī vairākkārt pratinājusi gan Antonovu, gan viņa tēvu. Pēc «Nekā personīga» rīcībā esošajām ziņām,

izmeklētāji saņēmuši vērtīgas ziņas par politiķu Šķēles, Šlesera un Lemberga lomu «airBaltic» kreditēšanā, ko veica «Krājbanka».

Antonovs jau kopš bankas kraha publiski atzinis, ka bijis spiests blēdīties. Latvijā ietekmīgu cilvēku uzstājības dēļ bankai esot nācies investēt naudu «airBaltic». Baņķierim piedraudēts, ka pretējā gadījumā pašvaldības un Satiksmes ministrijas iestādes izņems savus noguldījumus.

Policija vēl nav saņēmusi atbildes uz tiesiskās palīdzības lūgumu no Krievijas. Ja to saņems, tad, iespējams, apsūdzību papildinās.

Komentāri (176)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu