«Swedbank» filiālēs reģionos rindā var būt jāgaida līdz stundai (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Klientu plūsma «Swedbank» filiālēs joprojām ir augoša, tāpēc veidojas rindas, un ārpus Rīgas rindā var būt jāgaida līdz pat stundai.

Vakar, kas bija pirmā darba diena pēc eiro ieviešanas, «Swedbank» filiālēs ieradās 11 760 klienti. Parastā dienā tiek apkalpoti ap 8000 klientu, kas ir par 50% mazāk, informē «Swedbank» eiro projekta biznesa virzienu vadītājs Dzintars Kalniņš.

Lielās klientu intereses dēļ patlaban gaidīšanas laiks Rīgā ir 35-45 minūšu robežās, ārpus Rīgas gaidīšanas laiks ir lielāks: 40-60 minūtes.

Kā arī tika prognozēts, lielākoties plūsmas un gaidīšanas laika palielinājumu rada skaidras naudas darbības - latu maiņa uz eiro. Ilgāko apstrādi prasa monētu skaitīšana un apstrāde, turklāt uz filiālēm tiek nestas gan latu, gan eiro monētas. Kalniņš pozitīvi vērtē, ka klienti kopumā ir toleranti un saprotoši par šo īpašā perioda situāciju.

Augošās klientu plūsmas dēļ uz «Swedbank» filiālēm jau kopš decembra dodas «atbalsta komandas'» no bankas atbalsta struktūrvienībām jeb tā saucamā «back office», lai palīdzētu ar lielākas klientu plūsmas apkalpošanu. Kopā šajā filiāļu atbalsta kustībā ir iesaistījušies 200 «Swedbank» darbinieki, kas decembrī tika speciāli apmācīti.

Kā ziņots, arī citās komercbankās šajās dienās vēršas vairāk klientu nekā ikdienā. Lai nebūtu jāgaida rindās, bankas aicina iedzīvotājus nesteigties mainīt latus pret eiro janvāra pirmajās dienās, jo bankas šo pakalpojumu bez maksas un par oficiālo maiņas kursu nodrošinās līdz jūnija beigām. Latu banknotes joprojām var iemaksāt daudzos naudas iemaksas automātos, savukārt monētas iedzīvotāji aicināti ziedot.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu