Latus var iemaksāt 67 «Swedbank» iemaksas bankomātos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vēl divas nedēļas - līdz 14.janvārim - latu banknotes var iemaksāt daudzos bankomātos, tostarp 67 «Swedbank» naudas iemaksas bankomātos visā Latvijā, informē «Swedbank».

Uz tiem «Swedbank» naudas iemaksas bankomātiem, kur var iemaksāt latus, ir speciāli apzīmējumi, un informāciju par tiem var atrast arī bankas mājaslapā, kur ar zīmi «LVL» sarakstā atzīmēti bankomāti, kas divas nedēļas pēc 1.janvāra vēl pieņems latus.

Bankas kontā lati bez maksas un pēc valsts oficiālā kursa konvertēsies eiro.

Skaidro latu naudu var tērēt ikdienas vajadzībām līdz 14.janvārim. Šajā laikā var norēķināties latos par precēm un pakalpojumiem, atlikumu saņemot eiro. Taču jāatceras, ka šajā laika posmā daļa tirgotāju nepieņems liela nomināla banknotes.

Ja iedzīvotāji vēlas latus pret eiro samainīt bankā, tad banka aicina to darīt piemērotā laikā. Latus - gan banknotes, gan monētas - pret eiro pēc valsts nemainīgā fiksētā kursa neierobežotu laiku varēs mainīt Latvijas Bankas filiālēs. Līdz 1.jūlijam to var izdarīt komercbankās un līdz 1.aprīlim - 302 Latvijas Pasta filiālēs vietās, kur nav banku filiāļu.

«Swedbank» atzīmē, ka neiztērētos santīmus un latus var ziedot bērnu ārstēšanai labdarības akcijā «Eņģeļi pār Latviju» līdz pat 15.janvārim «Swedbank» filiālēs, kā arī «Rimi» un «Supernetto» veikalos visā Latvijā.

«Swedbank» valdes loceklis un Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Ģirts Bērziņš norāda, ka pāreja uz eiro ir daudzpakāpju process un līdz ar 1.janvāri ir noslēgusies tikai daļa no tā. Priekšā vēl ir viens no lielākajiem darbiem - latu skaidras naudas pārvēršana eiro. Iedzīvotājus, kuriem vēl ir skaidra nauda latos, banka aicina pirmajās dienās nesteigties uz banku filiālēm mainīt naudu, lai netērētu laiku rindās. Daudz ērtāk un ātrāk naudas maiņu ir veikt, iemaksājot latus naudas iemaksas bankomātos, kas vēl divas nedēļas pieņems latu banknotes. Taču, ja skaidras naudas maiņai klienti tomēr izvēlas doties uz filiāli, banka iesaka nedarīt to janvāra sākumā, kad gaidāma vislielākā klientu plūsma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu