No bankomātiem izņemti jau 3.26 miljoni € (274)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar Latvijas pievienošanos eirozonai gadu mijā, šodien līdz plkst.16 Latvijā no bankomātiem iedzīvotāji izņēmuši 3,26 miljoni eiro. Šodien veikti arī 42 166 darījumi, informēja norēķinu pakalpojumu sniedzēja SIA «First Data Latvia». Bankomātu pārslēgšana uz eiro noritējusi saskaņā ar plānu, un pirmās pusstundas laikā tie jau bija gatavi izdot eiro.

Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.

1.janvārī no bankomātiem izņemti jau 3,26 miljoni eiro

Latvija līdz ar gadu miju pievienojās eirozonai. 1.janvārī līdz plkst.16 Latvijā no bankomātiem iedzīvotāji izņēmuši 3,26 miljoni eiro, tāpat šodien veikti 42 166 darījumi, aģentūru LETA informēja norēķinu pakalpojumu sniedzēja SIA «First Data Latvia» izpilddirektore Baltijā Zanda Brīvule-Jansone.

Viņa norāda, ka, salīdzinot ar 1.janvāri pērn, iedzīvotāju uzvedība ir samērā līdzīga: «Iedzīvotāji šogad uzvedas tāpat kā 1.janvārī pērn, kad vienas minūtes laikā vidēji tika reģistrēti ap 400 darījumu.»

Brīvule-Jansone piebilst, ka šāda iedzīvotāju rīcība pilnībā atbilst brīvdienu režīmam. Līdz plkst.16 šodien ir sasniegta, viņasprāt, augstākā izņemto līdzekļu apjoma un veikto darījumu skaita atzīme. Patlaban aktivitāte sāk sarukt.

Šodien līdz pusdienlaikam uz bezmaksas eiro informatīvo tālruni zvanījuši 320 iedzīvotāji

Kopš pusnakts līdz šodienas plkst.14 pēcpusdienā uz bezmaksas informatīvo tālruni par eiro zvanījuši 320 iedzīvotāji.

Visbiežāk uzdoti jautājumi par bezskaidras naudas nomaiņu uz eiro, eiro monētu un banknošu izskatu, oficiālo maiņas kursu, kā arī to, cik ilgs būs latu un eiro vienlaicīgās apgrozības periods.

Ja naktī stundā pa informatīvo tālruni 8000 3000 tika saņemts mazāk nekā desmit zvanu, tad no plkst.11 zvanītāju skaits sasniedz pat 90 interesentus stundā.

Banku kartes pārejas no latiem uz eiro naktī strādājušas gandrīz bez pārtraukumiem, un nu jau notikuši neskaitāmi tūkstoši transakciju vairāku simtu tūkstošu eiro apjomā, šodien žurnālistiem sacīja Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Vairāku banku internetbankas sāka darbu jau no rīta, un dienas gaitā darbu sāka arī citu banku internetbankas.

Dažas bankas jau nodrošina iekšējos maksājumus, bet starpbanku maksājumi tiks nodrošināti no rītdienas.

«Esam visu šo milzīgo sagatavošanas periodu strādājuši ne velti. Klienti var bez grūtībām gan norēķināties eiro, gan lietot skaidru naudu, gan plānot savus pakalpojumus jaunajā valūtā,» sacīja Bičevskis. Viņš pauda pateicību vairāk nekā 1000 banku darbinieku, kas visu pagājušo gadu strādāja, lai pārejas naktī viss noritētu saskaņā ar plānu. Gadu mijas nakts apliecina, ka darbi noritējuši saskaņā ar plānoto.

Komercbanku asociācijas prezidents informēja, ka bankas ir gatavas paralēlajam abu valūtu apgrozības procesam, kura laikā daudzos naudas iemaksas automātos vēl varēs iemaksāt latus. Bičevskis aicina iedzīvotājus tuvākās nedēļas laikā iet uz bankām tikai nepieciešamības gadījumā, lai lieki neveidotos rindas.

Komentāri (274)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu