Ventspilī nestrādā vairāki veikali

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspilī šodien nestrādā daži lielveikali, bet viens no tiem tehnisku iemeslu dēļ nesāka dabu plānotajā laikā, novēroja aģentūra LETA.

Veikalu «Mego», kas atrodas Ventspils centrā, šodien bija plānots atvērt plkst.11, liecināja pie veikala durvīm izvietotā informācija. Tomēr plānotajā laikā veikals darbu nesāka - īsi pirms plkst.11 veikala darbinieks pie ieejas durvīm piestiprināja informāciju, ka veikals tehnisku iemeslu dēļ ir slēgts. Veikala atvēršanu gaidīja pieci cilvēki, no kuriem viens izteica minējumu, ka veikalam droši vien nepietiekot eiro naudas. Tomēr aģentūra LETA noskaidroja, ka veikals slēgts, jo nestrādājot kases - veikala pārstāvis pieļāva, ka problēmas ar kases sistēmu esot arī citos veikalos. Cikos veikals šodien varētu sākt darbu, viņš nevarēja pateikt.

Daži veikali Ventspilī šodien nemaz neplāno strādāt. Piemēram, pie pilsētas centrā esošā veikala «Iki» durvīm izvietotā informācija liecina, ka 1.janvārī tas ir slēgts. Šodien nestrādā arī lielākais Ventspils tirdzniecības centrs «Tobago», izņemot tajā esošo veikalu «Rimi», kas atvērts no plkst.12.

Pilsētas centrā esošais veikals «Maxima» šodien durvis vēra plkst.11. Viena no kasierēm atzina, ka pašlaik esot vēl grūti pateikt, ar kādu valūtu cilvēki norēķinās vairāk - maksājumi tiek veikti gan latos, gan eiro. Kā novēroja aģentūra LETA, kasieres īpaši rūpīgi pārliecinās, vai tiem pircējiem, kuri maksā latos, tiek izdots pareizs atlikums eiro valūtā. Viens no pircējiem latu un eiro vienlaicīgu apgrozību nodēvēja par «pilnīgu ķīseli».

Veikali «Top!» šodien Ventspilī darbu sāka plkst.10. Vienā no tiem pastāstīja, ka cilvēki vairāk norēķinās latos. Stundas laikā kopš veikala atvēršanas eiro naudā esot samaksājis tikai viens pircējs. Aģentūras LETA žurnālists bija pirmais, kurš šorīt šajā veikalā norēķinājās ar bankas karti. Arī citā «Top!» veikaliņā pastāstīja, ka cilvēki vairāk maksājot latos, īpaši sīknaudā, taču kāds jau samaksājis arī, piemēram, ar 20 eiro banknoti. Ar kartēm šajā veikaliņā pircēji šorīt pusotru stundu pēc veikala atvēršanas vēl nebija norēķinājušies, lai gan pircēju kopumā esot pat vairāk nekā domāts. Kopumā viss esot mierīgi, kases sistēmas pārprogrammēšana esot noritējusi bez aizķeršanās, un veikals esot pilnībā gatavs apkalpot pircējus.

Pie bankomātiem rindas aģentūra LETA šorīt nenovēroja. Brīdī, kad aģentūras LETA darbinieks piegāja pie bankomāta, pienāca divi iereibuši vīrieši, kuri izrādīja interesi, kādu naudu tad bankomāts izdošot - eiro vai arī tomēr vēl latus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu