«Bite Latvija» saņem UIN atlaidi 1,7 miljonu latu apmērā (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Valdība atbalstīja lēmumu piešķirt uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi mobilo sakaru operatoram «Bite Latvija» par atbalstāmo investīciju projekta gaitā veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem.

Uzņēmumam piemērota UIN atlaide 1,7 miljonu latu apmērā.

Operatora «Bite Latvija» kopējais projektā plānoto ieguldījumu apjoms ir 6,9 miljoni latu. Projekta īstenošanas ilgums ir 48 mēneši, projektu sākot 2014.gada otrajā pusē.

Ņemot vērā uzņēmuma prognozēto kopējā apgrozījuma pieaugumu un nomaksājamo nodokļu pieaugumu, papildus valsts budžetā iemaksātie nodokļi pārsniegs sākotnēji piemēroto atlaidi 1,7 miljonu latu apmērā piektajā gadā pēc investīciju projekta īstenošanas - 2023.gadā.

Projekta ietvaros ir paredzēts piesaistīt finansējumu 4G sakaru tīkla izstrādei līdz 2018.gadam, kas nodrošināšot šo pakalpojumu 90% Latvijas iedzīvotāju, biznesa portālam «Nozare.lv» paskaidroja «Bites» komercdirektore Kristīne Britāne. Nodokļu atlaides tikšot izlietotas esošo iekārtu apkopei.

Šā gada maijā jau vēstīts, ka mobilo sakaru operators «Bite Latvija» («Bite») apsver iespēju lūgt uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi tāpat, kā to saņēma «Latvijas Mobilais telefons» (LMT). LMT investīciju projekta gaitā plānoto ieguldījumu apjoms ir 29,01 miljons latu, tāpēc uzņēmumam tika piešķirta UIN atlaide 7,25 miljonu latu apmērā.

«Tā kā «Bites» tīkla attīstības plāni turpinās, mēs no valsts puses sagaidām saņemt tādu pašu attieksmi kā pret LMT. Patlaban attīstām 3G tīkla pārklājumu 91% Latvijas teritorijas, un to plānojam pabeigt līdz šīs vasaras beigām. Par izmaksām un teritoriālo plānu vairāk varēsim runāt, izstrādājot pieteikuma projektu,» sacīja «Bites» vadītājs Freds Renčaks.

Kā ziņots, «Bites» 2012.gada EBITDA peļņa bija 5,2 miljoni latu, kas ir 2,7 reizes vairāk nekā 2011.gadā, kad tā bija 1,9 miljoni latu.

Kopš 2011.gada UIN atlaides par investīcijām projektos piešķirtas vairākiem uzņēmumiem - AS «Dobeles dzirnavnieks», SIA «Baltic Crystal», AS «Tērvetes AL», SIA «AKG Thermotechnik Lettland», SIA «Metalleks», SIA «L-Ekspresis», AS «Olainfarm», SIA «Latvijas Mobilais telefons», «Stora Enso Latvijas» un «Latvijas finiera» projekti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu