«Lufthansa» apsver iespēju iegādāties SAS

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas lidsabiedrības «Lufthansa» vadītājs Kristofs Francs ceturtdien izteicās, ka uzņēmums varētu apsvērt iespēju izteikt pārņemšanas piedāvājumu Skandināvijas aviokompānijai SAS.

«[SAS] vadītājs Rikards Gustafsons patiesi paveicis iespaidīgu darbu. SAS realizējusi ievērojamus kompānijas uzlabojumus,» intervijā laikrakstam «Svenska Dagbladet» norādīja Francs. «Tas nozīmē, ka mēs, iespējams, varētu atkārtoti apsvērt, vai kompānijas iegāde būtu iespējama.»

«Lufthansa» jau ilgstoši uzskatīta par galveno kandidāti uz grūtībās nonākušās aviosabiedrības iegādi.

Francs gan nepavēstīja, vai «Lufthansa» ir sākusi pārrunas ar trīs Skandināvijas valstīm - Zviedriju, Dāniju un Norvēģiju -, kas kopumā kontrolē 50% kompānijas.

«Par «Lufthansa» īstenotu SAS iegādi runāts jau vairākus gadus. Pirms dažiem gadiem darījums gandrīz tika paveikts, taču tas neizdevās, galvenokārt saistībā ar slikto SAS finanšu stāvokli,» sacīja Francs.

Pērn novembrī SAS paziņoja par restrukturizācijas plānu, kuru aviokompānijas vadītājs nodēvējis par pēdējo iespēju, lai stabilizētu tās darbību.

Tikmēr Zviedrijas, Norvēģijas un Dānijas valdības norādījušas, ka tās ir ieinteresētas pārdot sev piederošās SAS akcijas, ja tiktu izteikts saistošs piedāvājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu