«Latvijas balzams» pirmajā pusgadā palielina peļņu par 30% (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS «Latvijas balzams» neauditētā peļņa sasniegusi 1,4 miljonus latu, kas ir par 30% vairāk nekā 2012.gada attiecīgajā laika posmā. Uzņēmuma neauditētais apgrozījums pusgadā ir 32,5 miljoni latu, kas ir par 2,6% vairāk nekā pērn pārskata periodā, liecina uzņēmuma paziņojums «NASDAQ OMX Riga» biržā.

Pirmajā pusgadā «Latvijas balzams» valsts budžetā nodokļos ieskaitījis 21,4 miljonus latu, tajā skaitā 15,9 miljonus kā akcīzes nodokli.

Kā paziņojumā biržai norādījis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš, finanšu rādītāju pieaugums ir sasniegts, pateicoties mērķtiecīgai eksporta programmas izpildei stratēģiskajos tirgos un produktu portfeļa attīstībai.

«Sasniegtais ir mērķtiecīga darba rezultāts. Ražojam vairāk nekā simts dzērienu zīmolus, balstoties uz vietējā un eksporta tirgu pieprasījumu. Šo produktu kvalitāti apliecina arī panākumi starptautiskos konkursos - šogad ar izcilību Londonā un Losandželosā ir novērtēti kafijas liķieris «Moka», «Rīgas Melnais balzams» un degvīns «Riga Black Vodka», kas sekmīgi konkurē gan pašmājās, gan eksporta tirgos,» atzina Āboltiņš-Āboliņš.

Viņš arī norādīja, ka gada pirmajā pusgadā galvenie eksporta virzieni ir bijuši Baltijas valstis, Krievija, Vācija un Skandināvija, apgūstot arī jaunus tirgus, piemēram, Ķīnā. Savukārt otrajā pusgadā tiks turpināts darbs pie produktu portfeļa pilnveidošanas.

Kā ziņots, «Latvijas balzama» auditētais apgrozījums pagājušajā gadā pēc nodokļu nomaksas ir 47,365 miljoni latu, kas ir 1% pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kad kompānija apgrozīja 46,913 miljonus latu. Uzņēmuma auditētā peļņa bijusi 4,193 miljoni latu, kas ir 14,84% pieaugums salīdzinājumā ar 3,651 miljona latu peļņu 2011.gadā.

«Latvijas balzams» dibināts 1900.gadā, pašreizējo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. Uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus.

«Latvijas balzama» lielākais akcionārs ir kompānija «SPI Regional Business Unit BV», kam pieder 89,53% akciju.

Biznesa žurnāla «Kapitāls», «IBS Prudentia» un biržas «NASDAQ OMX Riga» 2012.gada pētījumā «101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums» AS «Latvijas balzams» ar uzņēmuma vērtību 105,24 miljoni latu ierindota 40.vietā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu