"Plus punkts" aizstāv apkalpošanas maksas ieviešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mazumtirgotājs SIA "Plus punkts" apkalpošanas maksas ieviešanu konkrētām preču grupām skaidro ar ekonomisko situāciju, iedzīvotāju pirktspējas mazināšanos un preču īpašnieku nevēlēšanos mainīt izplatīšanas noteikumus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma tirdzniecības vadītājs Raitis Kvēps.

"Bija izveidojusies situācija, ka "Plus punkts" izplatīja iedzīvotājiem nozīmīgas preces un bija spiests par to vēl piemaksāt - pēc būtības uz sava rēķina veicām sociālas funkcijas. Diemžēl ekonomiskā situācija, iedzīvotāju pirktspējas mazināšanās, preču īpašnieku nevēlēšanās mainīt izplatīšanas noteikumus un to pasliktināšana mūs piespieda pieņemt šādu nepopulāru lēmumu," norādīja Kvēps.

Vienlaicīgi viņš arī aicina izprast uzņēmuma situāciju. ""Plus punkta" biznesa niša ir specifiska, neesam lielveikals, kam, piemēram, preses pārdošana ir niecīga biznesa daļa. Mums preces ar maksimālo pārdošanas cenu veido ievērojamu apgrozījuma daļu, īpaši jau krīzes apstākļos, kad cilvēki veic mazāk impulsīvu pirkumu, pērkot tikai pašu nepieciešamāko," atzina Kvēps.

Kā ziņots, apkalpošanas maksa piecu santīmu apmērā patlaban ir ieviesta piecām preču kategorijām, kurām piegādātāji ir noteikuši maksimālo pārdošanas cenu un kuru "Plus punkts" nevar ietekmēt: preses izdevumiem, "Latvijas Loto" biļetēm, "Mobilly", "Wallie Card" un "Bite" produktiem.

Citi tirgotāji norāda, ka pagājušajā nedēļā ieviestā SIA "Plus punkts" apkalpošanas maksa piecu santīmu apmērā preses izdevumiem un citām precēm vērtējama negatīvi un varētu ietekmēt klientu plūsmu par labu konkurentiem.

Savukārt Konkurences padomes vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova iepriekš biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka "Plus punkta" apkalpošanas maksa piecu santīmu apmērā preses izdevumiem un citām precēm nav uzskatāma par Konkurences likuma pārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu