„Māju serviss KSA” parādus lūgs izvērtēt prokuratūrā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Atklājies, ka privātais apsaimniekotājs „Māju serviss KSA” par savām parādsaistībām sniedzot atšķirīgu informāciju – iedzīvotājiem norāda vienu summu, turpretim komunālo pakalpojumu sniedzējiem ir parādā citu summu. Rīgas dome paudusi gatavību glābt no sala iedzīvotājus, kuru namos vēl nav pieslēgta apkure, taču vienlaikus pašvaldība plāno „Māju serviss KSA” finanšu plūsmu izvērtēt prokuratūrā, tā otrdien informē LNT ziņas.

Vairāk nekā tūkstoš dzīvokļos Rīgā joprojām cilvēki salst, jo privātā apsaimniekotāja „Māju serviss KSA” pārvaldē esošajiem 32 namiem netiek pieslēgta apkure parādu dēļ.

"Māju serviss KSA" sniedz atšķirīgus datus

LNT ziņas informē, ka "Māju serviss KSA" esot parādā uzņēmumam „Rīgas ūdens” un atkritumu apsaimniekotājiem, tomēr vislielākais parāds - 192 000 latu – ir uzņēmumam „Rīgas siltums”. Kas uzņemsies atbildību par šīm parādsaistībām, par to uzņēmuma pilnvarotā pārstāve Ivita Baumane nespējusi sniegt skaidras atbildes nedz atbildīgajiem dienestiem un namu iedzīvotājiem, nedz arī Rīgas domes izpilddirektoram Jurim Radzevičam.

Turklāt šo otrdien esot atklājies, ka „Māju serviss KSA” par savām parādsaistībām sniedzot atšķirīgu informāciju – namu iedzīvotājiem norāda vienu summu, turpretim komunālo pakalpojumu sniedzējiem esot parādā pavisam citu summu. Apkurei nepieslēgto namu iedzīvotāja Maija Dārzniece LNT ziņām atzīst: „Mums rodas tāda sajūta, ka esam apzagti. Mūsu nams ir parādā par pakalpojumiem 2000 latu, bet apsaimniekotājs parādā uzņēmumam "Rīgas siltums" – 16 000 latu.”

Sola siltumu pieslēgt pēc pārskatu saņemšanas

Rīgas dome esot apliecinājusi gatavību glābt salstošos iedzīvotājus, tomēr pašvaldība vispirms vēlas ieviest skaidrību, cik lielas summas patiesībā ir parādā māju iedzīvotāji un cik apsaimniekotājs „Māju serviss KSA”. Radzevičs LNT ziņām uzsver: „Mēs principā izvērtējam šis parādsaistības, to lielumu un maksāšanas disciplīnu. Esam gatavi atrisināt šo jautājumu.”

LNT ziņas vēsta, ka otrdien ticis nolemts, ka līdz šīs nedēļas beigām apsaimniekotājam „Māju serviss KSA” ir jāiesniedz pārskats par katras apsaimniekotās mājas parādsaistībām. Tāpēc tagad iedzīvotājiem paveras gaisma tuneļa galā, jo pēc pārskatu saņemšanas tikšot pieslēgta apkure. Savukārt par katra nama pārņemšanu savā apsaimniekošanā pašvaldība lemšot atsevišķi.

Rīgas dome plāno vērsties prokuratūrā

Tāpat Rīgas dome plāno vērsties prokuratūrā, lai tā izvērtētu „Māju servisa KSA” finanšu plūsmu - kur izlietota nauda, ko iedzīvotāji uzņēmumam maksājuši par ēku uzturēšanu.

Kā jau iepriekš TVNET informēja, šo ēku privātais apsaimniekotājs „Māju serviss KSA” pagājušajā nedēļā publiski paziņoja, ka atsakās no parādos slīgstošajām mājām. Uzņēmums apliecināja, ka šogad vairs neesot iespējams no savas kabatas kreditēt iedzīvotāju parādus. Turklāt iedzīvotāji vēl neesot samaksājuši iepriekšējās apkures sezonas parādus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu