"ExxonMobil" atkal kļuvusi par pasaulē lielāko kompāniju pēc tirgus vērtības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV naftas kompānija "ExxonMobil" atkal kļuvusi par pasaulē lielāko kompāniju pēc tirgus vērtības, apsteidzot Ķīnas naftas kompāniju "PetroChina".

"ExxonMobil" tirgus vērtība ir sasniegusi 330 miljardus dolāru (158 miljardus latu), kas ir par pieciem miljardiem dolāru (2,4 miljardiem latu) vairāk nekā Ķīnas kompānijai.

ASV kompānija līderpozīcijās atgriezusies, pateicoties Ķīnas valdības ieviestajiem degvielas cenu ierobežojumiem uzpildes stacijās, kuru dēļ "PetroChina" degvielas cenas atpalika no naftas cenu pieauguma, samazinot kompānijas peļņu un rezultātā arī akciju cenu biržā.

Izvirzīties līderos "ExxonMobil" palīdzēja arī vispārējais kritums Ķīnas fondu tirgū, kur kopš jūlija galvenais indekss "Shanghai Composite" ir krities par 19%. ASV indekss "Dow Jones Industrial Average", kurā ietilpst arī "ExxonMobil", tajā pašā laikā ir pieaudzis par 6,1%.

Līdz 2009.gada sākumam "ExxonMobil" stabili bija pasaules lielākā kompānija pēc tirgus vērtības, taču kredītu krīzes un naftas cenu krituma dēļ zaudēja daļu kapitalizācijas un maijā to apsteidza "PetroChina", atzīmē "Lenta.ru".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu