"Kolonna" iegādājusies dekoratīvās kosmētikas ražotni Vācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Kolonna grupa" koncerns iegādājusies vēl vienu uzņēmumu Vācijā - dekoratīvās kosmētikas ražotni "Langguth Cosmetic", šodien žurnālistus informēja "Kolonnas" valdes priekšsēdētāja Ieva Plaude.

Jau ziņots, ka pagājušā gada aprīlī AS "Kolonna" nopirkusi Vācijas kosmētikas ražotāju "Fribad Cosmetics Group GmbH", kas ražo ražo produktus ar tādiem zīmoliem kā "Biodroga Systems", "Bogner Parfums", "Futuresse", "Basics", "Sans Soucis".

"Langguth Cosmetic" rūpnīcā "Kolonna" grupai pieder 55% akciju, un šajā rūpnīcā paredzēts ražot arī "Kolonna" zīmola kosmētiku, kas veikalu plauktos varētu parādīties jau nākamgad.

Pēc Plaudes vārdiem, šīs kosmētikas ražotnes iegāde bija nākamais solis, lai īstenotu "Kolonnas" kosmētikas grupas attīstības vīziju - saīsinātu ceļu no ražotāja pie patērētāja.

"Līdz šim mums piederēja ražotne, kurā top ķermeņa un sejas kopšanas produkti, līdz ar to bija nepieciešams iegādāties uzņēmumu, kas specializējas dekoratīvās kosmētikas ražošanā," atzina uzņēmuma vadītāja.

"Langguth Cosmetic" darbojas kopš 1957.gada, un tajā strādā 81 darbinieks.

Rūpnīcā saražotā produkcija tiek izplatītā skaistumkopšanas salonos, parfimērijas veikalos, lielākajās Vācijas lielveikalu ķēdēs, kā arī tiek eksportēta. Rūpnīcas apgrozījums pērn bija 16,78 miljoni eiro jeb 11,77 miljoni latu, kas ir par 38% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kā liecina Uzņēmumu reģistra apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, AS "Holding Kolonna" apgrozījums pērn, darbības pirmajā gadā, bijis 69 760 lati, bet zaudējumi - 75 283 lati.

Jau ziņots, ka pērn augustā AS "Douglas Holding" un AS "Kolonna" parakstīja līgumu par SIA "Douglas Baltic" izveidošanu. "Douglas Baltic" Latvijā pieder veikalu ķēde "Kolonna", Igaunijā - "Esthetique" un Lietuvā - "Sarma". "Douglas Baltic" 2007./2008.finanšu gadā sasniedza 36,1 miljona eiro (25,3 miljonu latu) apgrozījumu.

"Douglas" ir Eiropas vadošā parfimērijas un dzīves stila preču mazumtirdzniecības kompānija, tai ir vairāk nekā 1200 veikalu 23 valstīs, kuros ir nodarbināti 14 000 darbinieku. Pērn "Douglas" veikalu apgrozījums sasniedza 1,8 miljardus eiro (1,2 miljardus latu), savukārt šogad plānots apgrozījumu palielināt līdz 2,4 miljardiem eiro (1,6 miljardiem latu).

AS "Kolonna grupa" ietilpst vairāk nekā 20 uzņēmumi, kuri darbojas divos virzienos - parfimērijas, kosmētikas tirdzniecība un pakalpojumu sniegšana, kā arī nekustamo īpašumu attīstīšana un ar to saistīto pakalpojumu sniegšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu