"Cisco" peļņa biznesa gada otrajā ceturksnī – 1,9 miljardi dolāru (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules līderis interneta tehnoloģiju izstrādē "Cisco" paziņojis 2007. finanšu gada otrā ceturkšņa, kas beidzās 27. janvārī, darbības rezultātus.

"Cisco" 2007. finanšu gada otrā ceturkšņa neto ieņēmumi no produkcijas pārdošanas sasniedza 8,4 miljardus ASV dolāru, kas pārsniedza 2006. gada rādītāju - 6,6 miljardus dolāru - par 27%. Savukārt tīrā peļņa otrajā ceturksnī bija 1,9 miljardi dolāru, kas pārsniedza par aptuveni 500 miljoniem 2006. gada rādītājus. Ievērojamu ieguldījumu otrā ceturkšņa rādītājos deva arī nesen pārņemtā ASV kompānija "Scientific Atlanta", kuras daļa ieņēmumos pārsniedza 630 miljonus dolāru.

""Cisco" kompānija sasniegusi rekordlielus rezultātus vairākos produktu, pakalpojumu, klientu segmentos un jaunajos tirgos. Lielā mērā pateicoties spējai sabalansēt stratēģiju un inovācijas, "Cisco" ir pārņēmusi vadību tādās svarīgās tirgus tendencēs kā, piemēram, attēla pārraidē uz datortīkla bāzes," augošos ieņēmumus komentē "Cisco" vadītājs Džons Čemberss." Kopš datortīkls kļūst par bāzi visu veidu IT un komunikācijām, "Cisco" tirgus daļa nepārtraukti aug."

"Mēs esam ļoti apmierināti ar mūsu rādītājiem otrajā ceturksnī," "Cisco" vadītājam piekrīt arī kompānijas finanšu direktors Deniss Pauels. Aizvadītais ceturksnis kompānijai "Cisco" bijis bagāts ar notikumiem. Viens no svarīgākajiem notikumiem bija citas kompānijas – "IronPort Systems" - pārņemšana. Tā dibināta 2000. gadā un nodarbojas galvenokārt ar e-pasta sūtījumu drošības jautājumiem, ar uzņēmumu surogātpasta (spam) un spiegprogrammatūras (spyware) kontroli.

Citu starpā var pieminēt "Bank of America" plānus izmantot "Cisco" IP tālruņus bankas pakalpojumu modernizēšanā, tāpat otrais lielākais Itālijas fiksēto telekomunikāciju sniedzējs "FASTWEB" izvēlējies "Cisco" produktus, lai nodrošinātu vietējā datortīkla darbību. Jāpiesauc arī sadarbība starp "Cisco" un Krievijas lielo tehnoloģiju kompāniju "Sitronics JSC". Tās mērķis ir reģionāla apvienība telekomunikāciju tirgus attīstībai, kura izaugsme Krievijā un citās NVS valstīs šobrīd ir ārkārtīgi strauja.

Par "Cisco"

"Cisco" ir pasaules līderis interneta tīklu veidošanā. "Cisco" izstrādātie un interneta protokolā (IP) balstītie tīklu risinājumi visā pasaulē ir daudzu uzņēmumu, izglītības, valsts pārvaldes organizāciju interneta un datortīklu pamatā. "Cisco" piedāvā plašu risinājumu klāstu datu, attēlu un balss integrētajiem tīkliem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu