"Cisco Systems" peļņa finanšu gada pirmajā ceturksnī - 1,6 miljardi dolāru (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules līderis interneta tehnoloģiju izstrādē "Cisco Systems" paziņojis 2007. finanšu gada pirmā ceturkšņa rezultātus periodam, kas noslēdzās 2006. gada 28. oktobrī.

"Cisco" pirmā ceturkšņa neto ieņēmumi no produkcijas pārdošanas sasniedza 8,2 miljardus ASV dolāru. Savukārt tīrā peļņa par pirmo ceturksni bija 1,6 miljardi dolāru. Iespaidīgu ieguldījumu pirmā ceturkšņa rādītājos deva arī gada sākumā pārņemtā ASV kompānija "Scientific Atlanta", kuras daļa ieņēmumos pārsniedza 580 miljonus dolāru, gluži tāpat kā iepriekšējā ceturksnī.

Dati liecina, ka 2007. gada pirmais ceturksnis nozīmīgākajos rādītājos pārspējis aizvadītā finanšu gada pirmo ceturksni – tīrie ieņēmumi no pārdošanas pieauguši par 25%, tīrā peļņa palielinājusies par aptuveni 300 miljoniem dolāru jeb vairāk nekā 27%.

Arī Baltijas valstīs "Cisco" darbība šā finanšu gada sākumā ir bijusi veiksmīga. Tā uzskata "Cisco Systems" pārstāvniecības Latvijā vadītājs Vladimirs Sazonovs: "Mēs esam sasnieguši tos mērķus, kurus nospraudām gada sākumā, un esam apmierināti ar panākumiem."

Vladimirs Sazonovs arī norāda, ka pēdējā laikā strauji audzis pieprasījums pēc komunikāciju drošības risinājumiem. Šobrīd "Cisco Systems" strādā pie vairākiem ar drošību saistītiem projektiem, piemēram, kopā ar Lattelecom tiek plānoti komunikācijas drošības pakalpojumi korporatīvajiem klientiem. Tāpat netrūkst interesantu projektu multimediju komunikācijas un mobilitātes jomās. Šeit var minēt bezvadu interneta risinājumu Latvijas Universitātei, kā rezultātā studenti un pasniedzēji var ērti pieslēgties universitātes informatīvajai sistēmai, e-pastam un e-studijām, ievērojami atvieglojot mācību procesu.

Jāatzīmē, ka aizvadītais ceturksnis Cisco kompānijai bija bagāts ar dažādiem notikumiem. Tā, piemēram, Amsterdamas pilsētas dome plāno izmantot Cisco Ethernet, lai veicinātu plašas iespējas izmantot IP telefoniju, TV un interneta pakalpojumus visā pilsētas teritorijā. Tajā pašā laikā Silikona ielejā plānots ieviest bezvadu internetu un šajā iniciatīvā ievērojama loma atvēlēta "Cisco Systems", tādējādi bezvadu interneta priekšrocības varētu baudīt aptuveni divarpus miljoni iedzīvotāju. Nozīmīgs notikums bija arī Cisco paziņojums par 275 miljonu dolāru lielām investīcijām Turcijas uzņēmējdarbības modernizēšanā un inovācijās nākamo piecu gadu laikā.

"Šis ir bijis kārtējais veiksmīgais ceturksnis gan pārdošanas apjomu, gan ieņēmumu ziņā. Viss liecina, ka klienti ir apmierināti ar mūsu ieguldīto darbu tādu datortīklu izstrādē, kas kļūtu par pamatu visu veidu komunikācijām un IT," apkopojot šajā ceturksnī paveikto, uzsver Cisco prezidents Džons Čamberss (John Chambers).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu