"Cisco Systems" peļņa finanšu gada pēdējā ceturksnī – 1,5 miljardi dolāru (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules līderis interneta tehnoloģiju izstrādē "Cisco Systems" paziņojis 2006. finanšu gada ceturtā ceturkšņa darbības rezultātus. Tas beidzās 29. jūlijā.

"Cisco" 2006. finanšu gada ceturtā ceturkšņa neto ieņēmumi no produkcijas pārdošanas sasniedza nepilnus 8 miljardus ASV dolāru, kamēr 2005. gadā šis rādītājs bija par 17% mazāks. Savukārt tīrā peļņa par ceturto ceturksni bija 1,5 miljardi dolāru, kas par aptuveni 200 miljoniem pārsniedza 2005. gada rādītājus. Ievērojamu ieguldījumu ceturtā ceturkšņa rādītājos deva arī nesen pārņemtā ASV kompānija "Scientific Atlanta", kuras daļa ieņēmumos pārsniedza 580 miljonus dolāru.

"Mēs esam ļoti apmierināti ar "Cisco" kompānijas un "Scientific Atlanta" ieguldīto darbu un sasniegto gan ceturtajā ceturksnī, gan visa 2006. finanšu gada laikā," uzsver "Cisco" galvenais finansists Deniss Pauels.

Arī Baltijas valstīs "Cisco" darbība šajā finanšu gadā ir bijusi veiksmīga. Tā uzskata arī "Cisco" pārstāvniecības Latvijā vadītājs Vladimirs Sazonovs: "Mēs esam sasnieguši tos mērķus, kurus nospraudām gada sākumā, un esam apmierināti ar sasniegto."

Vladimirs Sazonovs arī norāda, ka nākamajā gadā "Cisco" prioritātes Latvijā un Baltijas valstīs aptvers šobrīd visaktuālākos sektorus – IP komunikācijas, bezvadu datortīklus, datortīklu risinājumus, kā arī drošības sistēmas. "Pieprasījums pēc šiem risinājumiem Latvijā un pārējās Baltijas valstīs aug ar katru dienu, un mēs saskatām lielu potenciālu šo sistēmu tālākā attīstīšanā," uzskata Sazonovs, piebilzdams, ka "kompānija turpinās strādāt ar komutatoriem (switchers) un maršrutētājiem (routers), pēc kuriem saglabājas augsts pieprasījums."

Tāpat "Cisco" pārstāvniecības vadītājs uzsver partneru lomu kompānijas panākumos. "Gluži tāpat, kā katra produkta rādītāji, svarīgi ir arī, kā šis produkts tiek uzstādīts, un rūpes par tā ilgstošu darbību," atzīst Vladimirs Sazonovs.

Starp kompānijas "Cisco" būtiskākajiem biznesa notikumiem minams arī fakts, ka pārdoto "Cisco" Vienoto IP tālruņu (Cisco Unified IP Phones) pārdošanas apjomi pārsnieguši 8 miljonus, kā arī ievērojamās Ķīnas telekomunikāciju kompānijas "China Telecom" izvēle par labu "Cisco" jaunākās paaudzes datortīklu risinājumiem un "Cisco" kompānijas datortīklu darbības nodrošinātāju "Cisco Catalyst 6500" pārdošanas apjomi – tie pārsnieguši 20 miljardu dolāru robežu.

Par "Cisco Systems":

"Cisco Systems" ir pasaules līderis interneta tīklu veidošanā. "Cisco" izstrādātie un Interneta Protokolā (IP) balstītie tīklu risinājumi visā pasaulē ir daudzu uzņēmumu, izglītības, valsts pārvaldes organizāciju interneta un datortīklu pamatā. "Cisco" piedāvā plašu risinājumu klāstu datu, attēlu un balss integrētajiem tīkliem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu