"Vodafone" plāno atlaist 6000 darbinieku (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē lielākais mobilo sakaru operators Lielbritānijas kompānija "Vodafone" plāno atlaist 6000 darbinieku, svētdien ziņoja laikraksts "The Sunday Telegraph".

"Vodafone" otrdien plāno paziņot par 15 miljardu sterliņu mārciņu (15,44 miljardu latu) zaudējumiem, kas būtu lielākie Lielbritānijas korporatīvajā vēsturē, ko izraisījusi aktīvu norakstīšana.

Sagaidāms, ka kompānija paziņos par centieniem palielināt apgrozījumu, konkurējot ar fiksēto telefona līniju operatoriem, piedāvājot platjoslu fiksēto telefona līniju pakalpojumus, ziņo laikraksts.

"Vodafone" varētu noslēgt apakšnomas līgumus par biroju informatīvo tehnoloģiju pakalpojumiem ar kādu no lielajām IT kompānijām - IBM un "Hewlett-Packard".

Kompānijas vadība centīsies samazināt izdevumus, samazinot darbinieku skaitu. Šobrīd kompānijā strādā 60 000 cilvēku. Darbinieku skaits varētu samazināties par 10%, un tā varētu ietaupīt 15%, noslēdzot apakšnomas līgumus par biroju informatīvo tehnoloģiju pakalpojumiem.

6. aprīlī kompānija paziņoja, ka tā sadalīsies trīs struktūrvienībās, saglabājot vadošās pozīcijas telekomunikāciju jomā.

Centieni samazināt izdevumus nāk laikā, kad kompānija cenšas samazināt akcionāru spiedienu par sliktajiem pieauguma rādītājiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu