Ekspluatācijā nodota "Užavas alus" jaunā ražotne (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekspluatācijā nodota "Užavas alus" jaunā ražotne, kurā alusdarītavas īpašniece SIA "Zaksi" ieguldījusi trīs miljonus latu, informēja uzņēmuma izpilddirektore Īrisa Roze.

Ražotnes projekta arhitekts ir Uldis Pīlēns. To gada laikā uzbūvējusi AS "UPB Nams". "Ražošanas ēka ir izdevusies tik arhitektoniski pievilcīga, ka garāmbraucēji piestāj un fotografējas. Esam uzņēmuši arī pirmos kāzu ceļojuma viesus. Ražotne ir būvēta tā, lai tā varētu uzņemt tūristus," sacīja Roze, piebilstot, ka jūnija sākumā plānots atvērt degustāciju zāli un uzņemt pirmos tūristus.

Jaunajā ražotnē uzstādīta automatizēta alus pudeļu pildīšanas līnija, jo iepriekš uzņēmumam alus pildīšanas procesā bija ļoti daudz roku darba. Tehnoloģiju iegādei līdzfinansējumu - 600 000 latus - uzņēmums saņēmis no Eiropas Savienības struktūrfondiem.

Atklājot jauno alus sezonu, "Užavas alus" 30.aprīlī un 1.maijā devās izbraukuma tirdzniecībā uz Rīgu, kur pie tirdzniecības centra "Spice" notika Latvijas dizaina un mājas lietu gadatirgus. "To mēs darām ļoti reti, jo mūsu ražošanas apjoms nav tik liels, lai varētu doties izbraukuma tirdzniecībā uz dažādiem pasākumiem," stāstīja uzņēmuma izpilddirektore.

"Zaksi" ražo divas alus šķirnes - "Užavas gaišo" un "Užavas tumšo" alu, ko alus cienītāji sauc par "dzīvo" alu. "Modernizējot ražošanas procesu, saglabājam iepriekšējās receptūras un saglabājam augstu alus kvalitāti," sola Roze.

Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1 047 380 lati, kas ir par nepilniem 16% vairāk nekā 2006.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 903 905 lati. "Zaksi" pērn nopelnījuši 280 502 latus, kas ir par 1,6% vairāk nekā pirms gada, kad uzņēmums nopelnīja 275 980 latus.

Izpilddirektore prognozē, ka vasaras sākumā nāksies paaugstināt cenu alum aptuveni par 10%, lai gan tirgotāji jau ir paaugstinājuši cenu pirms ražotāja paaugstinājuma.

Jau ziņots, ka pagājušajā vasarā mainījās īpašnieku struktūra Užavas alusdarītavā un par alusdarītavas īpašnieces "Zaksi" 92,59% daļu turētāju kļuva Dace Nagobade. Līdzšinējam alusdarītavas īpašniekam Uldim Pumpuram palika 7,41% uzņēmuma daļu.

Savukārt Pumpurs izveidojis uzņēmumu SIA "Užavas lauku tūrisms", kura mērķis būs tūristu piesaiste un apkalpošana.

Nagobade ir pazīstamā ārsta Valda Nagobada (LPP) dzīvesbiedre un Pumpura māsa.

Neilgi pēc "Užavas lauku tūrisms" izveidošanas ir mainījušies uzņēmuma īpašnieki, un nu tas pieder SIA "Restorānu projekti", kura vienīgais daļu turētājs savukārt ir "Lido" īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Pumpurs iepriekš skaidroja, ka "Užavas alus" ražotni apmeklējot liels skaits tūristu, tāpēc nolemts šo nozari attīstīt un izveidot atsevišķu uzņēmumu, kas nodarbotos ar tūristu piesaisti un apkalpošanu.

Tiek plānots, ka uzņēmums reāli varētu sākt darboties ar nākamā gada aprīli, kad iecerēts pabeigt alusdarītavas paplašināšanu. Paralēli tūristiem tiktu piedāvātas ekskursijas pa apkārtnes skaistākajām vietām, kā arī piedāvātas makšķerēšanas un medību iespējas.

"Užavas lauku tūrisms" reģistrēts pagājušā gada 29.jūnijā, un tā pamatkapitāls ir 529 500 lati. Uzņēmuma valdē strādā Pumpurs.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu