"ExxonMobil" neplāno atstāt Krieviju, par spīti JUKOS skandālam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē lielākā naftas kompānija "ExxonMobil" trešdien paziņoja, ka tā plāno ilgstoši darboties Krievijā, par spīti skandālam ar naftas koncernu JUKOS, trešdien paziņoja "ExxonMobil International" vadītājs Endrjū Svigers.

Pēc viņa vārdiem, darbība Krievijā, kur ir milzīgi resursi, atbilst "ExxonMobil" ilgtermiņa stratēģijai. "Politiskā un ekonomiskā situācija turpina mainīties, un mainās arī [naftas] rūpniecība, taču mēs būsim šeit [Krievijā]," paziņoja Svigers Londonā notiekošajā konferencē "Oil and Money" ("Nafta un nauda"). Pirms JUKOS vadītāja Mihaila Hodorkovska aresta "ExxonMobil" rīkoja sarunas par iespējamu apvienošanos ar JUKOS. Saistībā ar JUKOS skandālu Svigers mudināja investorus nomierināties un "dziļi ievilkt elpu". Lai arī šobrīd sarunas ar JUKOS ir nonākušas strupceļā, "ExxonMobil" nav pilnībā aizvērusi durvis sarunām ar krievu naftas firmu, uzsvēra Svigers. "Skatīsimies, kā situācija attīstīsies," viņš teica. Taču arī tad, ja "ExxonMobil" nenoslēgs darījumu ar JUKOS, "mēs izvērtējam dažādas opcijas" darbībai Krievijā vēl plašākos apjomos nekā pašlaik. Patlaban "ExxonMobil" ir iesaistīts naftas un gāzes projekta "Sahalīna-1" īstenošanā. "ExxonMobil" ar tās meitas uzņēmuma "Exxon Ņeftegaz" starpniecību ir projekta operators, un tam pieder 30 procentu daļa projektā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu