"airBaltic" vienojas ar "Austrian Airlines" par lidojumiem uz Vīni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" ir vienojusies ar Austrijas aviosabiedrību "Austrian Airlines" par lidojumiem uz Vīni, BNS pavēstīja "airbaltic" preses sekretāre Vija Dzērve.

Viņa paskaidroja, ka "airBaltic" varēs sākt lidojumus uz Vīni no 3.aprīļa, kā tas arī iepriekš bija plānots. Dzērve gan sacīja, ka, pēc abu aviosabiedrību piektdien panāktās savstarpējās vienošanās, vasaras sezonā "airBaltic" veiks tikai divus lidojumus - trešdienās un sestdienās, nevis trīs reisus nedēļā, kā sākotnēji bija iecerējusi, savukārt "Austrian Airlines" līdz maijam lidos kā līdz šim septiņas reizes nedēļā, bet no maija tikai piecas reizes nedēļā. No ziemas sezonas sākuma abas aviosabiedrības vienojušās lidot pēc paritātes principa. Dzērve gan paskaidroja, ka viena aviosabiedrība, visticamāk, veiks četrus reisus nedēļā, bet otra tikai trīs. Jau vēstīts, ka Austrijas un Somijas civilās aviācijas administrācijas (CAA) sākotnēji izteica iebildumus pret "airBaltic" iecerētajām izdevīgajām cenām lidojumiem uz Vīni un Helsinkiem. Uz Helsinkiem "airBaltic" lidoja jau kopš pērnā gada novembra, un pašreiz netiek plānots lidojumus pārtraukt, savukārt maršruts uz Vīni tiek atklāts tikai no aprīļa. Pašlaik "airBaltic" veic lidojumus uz Frankfurti, Kopenhāgenu, Stokholmu, Vilņu, Helsinkiem, Tallinu un Kijevu. Savukārt no šā gada 3.aprīļa tiks atsākti lidojumi uz Maskavu un atklāti reisi uz Berlīni un Vīni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu