"airBaltic" piedāvās lidojumus arī uz Maskavu, Vīni un Berlīni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" šopavasar plāno atsākt lidojumus uz Maskavu un atklāt reisus uz Vīni un Berlīni, žurnālistus informēja aviosabiedrībā.

Lidojumus uz Vīni "airBaltic" sāks no 3.aprīļa. Šajā maršrutā paredzēti trīs lidojumi nedēļā - pirmdienās, trešdienās un sestdienās. Savukārt uz Maskavu aviosabiedrība lidojumus atsāks 23.aprīlī un tie būs pēcpusdienas reisi trīs reizes nedēļā - otrdienās, ceturtdienās un svētdienās. Lidojumus uz Berlīni "airBaltic" sāks no 1.maija, arī šajā maršrutā veicot trīs reisus nedēļā - trešdienās, piektdienās un svētdienās. "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks (Bertolt Flick) žurnālistiem pavēstīja, ka lidojumi uz Vīni un Berlīni vairāk būs orientēti uz tūristiem, nevis biznesa pārstāvjiem, par ko liecina lidojumu grafiki un piedāvātā cena. Viņš norādīja, ka patlaban lidojumus uz Vīni no Rīgas piedāvā aviokompānija "Austrian Airlines", apkalpojot vairāk nekā 20 tūkstošus pasažieru gadā, tomēr "airBaltic" sola, ka viņu piedāvātās lidojumu cenas būs zemākas nekā konkurentu. Savukārt lidojumi uz Berlīni līdz šim nav bijuši, un Fliks prognozēja, ka patlaban ir labas tirgus iespējas minētā maršruta apkalpošanā. Pašlaik Vācijā var nokļūt, tikai lidojot uz Frankfurti, uz kurieni no Rīgas lido gan "airBaltic", gan vācu aviokompānija "Lufthansa". Lai piesaistītu lielāku interesentu loku lidojumiem uz Berlīni, "airBaltic" divus mēnešus piedāvā iespēju laimēt biļetes par īpašu cenu deviņu latu apjomā, pasūtot biļetes internetā berlin@airbaltic.lv. Desmit dienas pirms lidojuma notiks izloze, kurā noskaidros biļešu ieguvējus, sacīja Fliks. Vēl "airBaltic" sadarbībā ar Krievijas aviokompāniju "Aeroflot" piedāvā lidojumus uz Krieviju. Paredzēts, ka "airBaltic" šo maršrutu apkalpos trīs reizes nedēļā, bet "Aeroflot" - pārējās dienās. Fliks norādīja, ka, viņaprāt, lidojumus uz Maskavu vairāk izmantos pasažieri no Rīgas, tomēr nākotnē situācija varētu mainīties. Piedāvājuma cena visiem jaunajiem maršrutiem sākotnēji būs 99 lati. Pēc jauno lidojumu maršrutu ieviešanas "airBaltic" apkalpoto pasažieru skaits būtiski pieaugs, sacīja Fliks, piebilstot, ka pieaugums varētu būt vismaz 20 tūkstoši pasažieru gadā, bet uzņēmums cer, ka pieaugums būs daudz lielāks. Fliks arī norādīja, ka uzņēmumā nav plānots palielināt lidmašīnu skaitu, bet, iespējams, dažos maršrutos lidot ar nedaudz lielākām lidmašīnām. Patlaban "airBaltic" ir sešas lidmašīnas. Paralēli jaunu maršrutu atklāšanai "airBaltic" ir nedaudz mainījis lidojumu grafiku uz Kopenhāgenu un Stokholmu, klāstīja Fliks. Pašlaik "airBaltic" veic lidojumus uz Stokholmu, Kopenhāgenu, Frankfurti, Viļņu, Helsinkiem, Tallinu un Kijevu. "airBaltic" galvenie akcionāri ir Latvijas valsts, kurai pieder 52,6%, un Skandināvijas aviokompānija SAS, kurai pieder 47,2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu