Igaunijas gaļas kombināti pieprasa aizliegt vistas masas importu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septiņi Igaunijas gaļas pārstrādes kombināti, kuri ir izstājušies no Igaunijas Gaļas asociācijas, ir vērsušies parlamentā un valdībā ar aicinājumu aizliegt importēt vistas gaļas un kaulu masu, kas tiek izmantota desu izgatavošanā, trešdien vēstī avīze "Aripaev".

Vistas gaļas masas imports apdraud Igaunijas vietējos gaļas pārstrādes uzņēmumus un neatbilst Eiropā pieņemtajām normām, uzskata aicinājuma autori, norādot, ka vistas gaļas masas imports ir aizliegts visās Eiropas Savienības valstīs, kā arī Latvijā un Lietuvā. Iepriekš šie paši gaļas pārstrādātāji apgalvoja, ka Igaunijā vistas gaļas masa desu izgatavošanā netiek reglamentēta, tāpēc vairāku desu šķirņu kvalitāte izraisa šaubas. Septiņu kompāniju pārstāvji otrdien tikās ar parlamenta lauku attīstības komitejas pārstāvjiem, lai apspriestu iespējamo aizliegumu un plānu noteikt, ka ražotājiem obligāti jāuzrāda vistas masas saturs produkta marķējumā. Vēstulē, kas adresēta parlamenta komitejai un lauksaimniecības ministram Jānusam Marandi, teikts - ja jautājums par vistas masas importu netiks atrisināts līdz nākamā gada sākumam, kad stāsies spēkā attiecīgās ES direktīvas, Igaunija var kļūt par Eiropas gaļas industrijas "atkritumu tvertni" un igauņu zemniekiem var rasties grūtības pārdot savu produkciju ar peļņu. Vistas gaļas masu savā produkcijā izmanto tādi Igaunijā lieli gaļas pārstrādātāji kā "Rakvere Lihakombinaat", "Tallegg" un "Woro Kommerts", kuras pēdējos gados ir palielinājušas savu daļu tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu