Kopš 2015.gada atļauja sākt elektrības ražošanu koģenerācijā anulēta 58 komersantiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kopš 2015.gada atļauja sākt elektrības ražošanu koģenerācijā anulēta 58 komersantiem, piektdien žurnālistiem pavēstīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Pēc ministra teiktā, kopumā izsniegti vairāk nekā 1000 atļauju par elektroenerģijas ražošanu koģenerācijā, tomēr spēkā esošas ir nedaudz vairāk kā 400.

Kopš 2015.gada 58 komersantiem anulētas atļaujas sākt elektroenerģijas ražošanu, jo tās nav sākušas elektrības ražošanu noteiktā laikā, kā arī atļauja anulēta par gada pārskata nesniegšanu. Savukārt 250 komersantiem izteikti brīdinājumi par gada pārskatu neiesniegšanu, nepilnībām gada pārskatos vai prasību neizpildi, bet 35 komersantiem izteikti brīdinājumi par nodokļu parādiem.

Ašeradens solīja, ka līdz 2017.gada 30.oktorim būs skaidrība par to, kuram jāuzņemas atbildība par nesen konstatētajām iespējamajām krāpnieciskajām darbībām ar atļauju piešķiršanu elektroenerģijas ražotājiem, kas noteiktā laikā nav sākuši ražošanu.

Tāpat tiks gatavots ziņojums Ministru prezidentam Mārim Kučinskism (ZZS), kurā, pēc ekonomikas ministra teiktā, tiks ietverts vērtējums par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas atbildību jautājumā par atļauju piešķiršanu darbu nesākušām koģenerācijas stacijām.

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrija (EM) veiks obligātās iepirkuma komponentes (OIK) saņēmēju auditu un ar jaunu regulējumu centīsies izskaust krāpniecības iespējas.

Ašeradens piektdien žurnālistiem uzsvēra, ka gadījumā, ja apstiprināsies aizdomas par krāpniecību koģenerācijas stacijās, šis būs «kliedzošs gadījums, kad uzņēmēji ļaunprātīgi izmanto normatīvo bāzi savās interesēs».

Pamatojoties uz aizdomām par atsevišķu komersantu iespējamu negodprātīgu rīcību ar piešķirtajām atļau

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu