«Lattelecom» grupas peļņa pirmajos deviņos mēnešos pieaugusi par 8%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Telekomunikāciju uzņēmuma «Lattelecom» grupas peļņa šī gada pirmajos deviņos mēnešos bijusi 25,6 miljoni eiro, kas ir par par 8% vairāk nekā pērn šajā laika posmā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Grupas ieņēmumi sasnieguši 141 miljonu eiro, liecina koncerna neauditētie finanšu rezultāti. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pērn «Lattelecom» grupas ieņēmumi deviņos mēnešos bija 142,6 miljoni eiro, līdz ar to ieņēmumi šogad samazinājušies par 1%.

Kā paziņojumā norāda uzņēmuma pārstāvji, šogad ieņēmumi palielinājušies televīzijas pakalpojumiem, tostarp, par 66% filmu, seriālu un tiešraižu lietotnei «Shortcut». Datu centru biznesā pieaugums par 23%, kā arī strauji pieaug reklāmas ieņēmumi, ko izdevies dubultot, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn.

""Shortcut", elektroenerģijas pakalpojums "tet", unikāls saturs mūsu TV kanālos - šie pakalpojumi stiprina Lattelecom piedāvājumu, turklāt nedomājam pie tā apstāties. Šomēnes ikvienam piedāvājām iespēju sarunāties ar pirmo klientu atbalsta robotu latviešu valodā - "Anete", kas izstrādāts kopā ar Latvijas uzņēmumu "Tilde". Datu monetizācija, drošības risinājumi, mākslīgais intelekts - katru ceturksni strādājam pie idejām, lai radītu arvien jaunus pievienotās vērtības pakalpojumus,» norāda "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Būtisku attīstību šogad uzrādot tehnikas tirdzniecība, ko veicinot plašāks preču klāsts, «lattelecomveikals.lv» attīstība un dalītā maksājuma iespējas. Salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem deviņiem mēnešiem, tehnikas tirdzniecības ieņēmumi pieauga par 67%. Par 17% pieauga programmatūras izstrādes ieņēmumi.

Kā ziņots, «Lattelecom» grupas peļņa šā gada pirmajos sešos mēnešos bija 16,7 miljoni eiro, kas bija par 10% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn. Savukārt «Lattelecom» grupas ieņēmumi pirmajā pusgadā bija 90,6 miljoni eiro, kas bija par 5% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

«Lattelecom» 51% kapitāla daļu pieder Latvijas valstij Privatizācijas aģentūras personā, bet Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmuma «Telia Company» grupas kompānijai «Tilts Communications» pieder 49%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu