Lielveikalu «Sky» īpašnieks «Skai Baltija» nodalīs veikalu biznesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Lielveikalu «Sky» īpašnieks «Skai Baltija» veikalu pārvaldīšanu nodos uzņēmumam «RX Tirdzniecība», aģentūrai LETA apstiprina «Skai Baltija» pārstāvji.

Kā liecina informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesī», lēmums par šādu uzņēmuma «Skai Baltija» reorganizāciju pieņemts 27.septembrī.

«Skai Baltija» pārstāvji skaidroja, ka uzņēmums pēc reorganizācijas plāno pilnībā pievērsties ražošanai. «Skai Baltija» ražoto produktu klāstā ir aukstā un karstā kulinārija, zivju kūpinājumi un pusfabrikāti, gaļas izstrādājumi, gaļas pusfabrikāti, konditoreja un citi produkti.

Lēmums par veikalu operēšanas nodošanu uzņēmumam «RX Tirdzniecība» pieņemts, jo ražošana esot sasniegusi tādu apjomu, ka to ir iespējams attīstīt kā pastāvīgu biznesa vienību. Tādējādi «Skai Baltija» iegūs pārskatāmāku procesu vadību katrā no uzņēmumiem un iespēju mērķtiecīgi attīstīties izvēlētajā pamatdarbības virzienā, uzsvēra «Skai Baltija» pārstāvji.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, uzņēmums «RX Tirdzniecība» dibināts 2016.gada nogalē. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. Puse uzņēmuma pieder «Skai Baltija» vienīgajam valdes loceklim Aivaram Rubenim, bet otra puse pieder «Skai Baltija» prokūristam Andrim Lontonam.

«Skai Baltija» pagājušajā gadā strādāja ar 32,601 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa augusi 2,9 reizes un bija 354 700 eiro, liecina «Firmas.lv» dati.

2015.gadā «Skai Baltija» strādāja ar 33,553 miljonu eiro apgrozījumu un guva 121 100 eiro peļņu.

«Skai Baltija» ir reģistrēts 1998.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 438 240 eiro. Kompānijai pieder četri «Sky» lielveikali Rīgā - Kārļa Ulmaņa gatvē, Hipokrāta ielā, Krasta ielā un Duntes ielā. «Skai Baltija» īpašnieks ir Kiprā reģistrēts uzņēmums «Carberry Trading Limited».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu