«Tele2» uzstādīs divas ar 5G savietojamas mobilo sakaru bāzes stacijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Žygimantas Gedvila / 15min.lt

Mobilo sakaru operators «Tele2» šonedēļ savam mobilo sakaru tīklam pievienos divas ar 5G tehnoloģiju savietojamas bāzes stacijas, kas uzreiz spēs nodrošināt interneta ātrumu līdz vienam gigabitam sekundē (Gbps), bet vēlāk - līdz pat desmit Gbps, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Bāzes stacijas tiks uztsādītas Ziepniekkalnā un Talsos. Gada nogalē uzņēmums plāno vēl vienu šādu staciju izveidot Valmierā.

Uzņēmuma pārstāvji atklāja, ka darbu bāzes stacijās nodrošinās «Nokia AirScale Radio Access» aparatūra, kas, neskatoties uz labākām ātruma un jaudas īpašībām, ir līdz pat 60% energoefektīvāka un videi draudzīgāka.

SIA «Tele2» dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedza 111,224 miljonus eiro, bet peļņa - 16,03 miljonus eiro.

«Tele2» ir daļa no «Tele2 AB» grupas. «Tele2 AB» grupai ir 17 miljoni klientu deviņās valstīs. «Tele2» ir vienīgais mobilo sakaru operators, kas darbojas vienoti visās Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu