Izveidots kiberdrošības zināšanu pārbaudes tests

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Lai noskaidrotu Latvijas iedzīvotāju datoru un mobilo tehnoloģiju lietošanas paradumus, mobilo sakaru operators «Bite Latvija» («Bite») sadarbībā ar Latvijas Drošāka interneta centru izstrādājis droša interneta lietošanas pamatzināšanu testu, kurā interaktīvā veidā tehnoloģiju lietotāji tiek informēti par biežāk pieļautajām kļūdām digitālajā vidē, informēja «Bites» pārstāvji.

Testa autori starp biežākajām kiberdrošības kļūdām atzīmējuši darbu ar sensitīviem datiem, izmantojot publiskos Wi-Fi tīklus, nepietiekami drošu paroļu izveidi, nesekošanu līdzi tīmekļa vietņu autentiskumam, kā arī kaitīgu paziņojumu un e-pastu atvēršanu.

Tests pieejams vietnē «https://drosibastests.bite.lv».

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Bite» apgrozījums pagājušajā gadā bija 78,971 miljons eiro, kas ir par 17,4% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 39,7% un bija 7,345 miljoni eiro. «Bite Latvija» pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro, un tas pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam «Bite Lietuva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu