Finanšu ministrijas budžets nākamgad augs par € 156,22 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Finanšu ministrijas (FM) budžets nākamgad sasniegs 891,52 miljonus eiro, kas par 156,22 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā, liecina šonedēļ Ministru kabinetā atbalstītais 2018.gada budžeta likumprojekts, kas iesniegts izskatīšanai Saeimā.

Tostarp 282,1 miljons eiro no FM nākamā gada budžeta tiks ieskaitīts Eiropas Savienības (ES) budžetā.

FM atbild par publisko izdevumu un valsts parāda vadību, valsts ieņēmumu un muitas politikas vadību, ES fondu vadību, finanšu tirgus vadību, valsts nekustamo īpašumu būvniecības finansēšanu un maksājumu nodrošināšanu starptautiskajās organizācijās.

Starp 2018.gada galvenajiem uzdevumiem FM min kopā ar sadarbības partneriem kompetences ietvaros īstenot «Ēnu ekonomikas apkarošanas plāna» uzdevumus, piemēram, e-komercijas regulējuma pilnveide, sodu sistēmas pārskatīšana, mediācijas nodokļu jomā izvērtēšana un čeku loterijas organizēšana.

Nākamgad FM turpinās nodrošināt ES fondu programmu savlaicīgu īstenošanu un efektīvu ES fondu līdzekļu novirzīšanu tautsaimniecībā, kā arī to pastāvīgu uzraudzību, stiprinot ES fondu 2014.-2020. gada plānošanas perioda vadības sistēmu.

2018.gada FM turpinās īstenot «Finanšu sektora attīstības plānā 2017.-2019.gadam» iekļautos rīcības virzienus, kredītiestāžu, apdrošināšanas, alternatīvo finanšu pakalpojumu sektoru un kapitāla tirgus attīstībai, pilnveidojot finanšu tirgu regulējošo normatīvos aktus, tajā skaitā, nodrošināto vērtspapīru un vērtspapīrošanas tirgus attīstībai.

FM turpinās aizstāvēt Latvijas prioritātes ES budžetā, uzturot ES budžeta līdzekļu pastāvīgu pieejamību Latvijas ekonomikā, ņemot vērā pieaugošo ES fondu apguvi, kā arī nenoteiktību saistībā ar Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES potenciālo ietekmi uz ES budžeta kopapjomu.

Nākamgad arī iecerēts nodrošināt efektīvu valsts nekustamā īpašuma pārvaldību, tajā skaitā samazinot valsts īpašumā esošo nekustamo īpašumu skaitu, kas netiek izmantots valsts pārvaldes funkciju nodrošināšanai, kā arī veicināt Finanšu ministrijas valdījumā esošā valsts nekustamā īpašuma objektu stāvokļa uzlabošanos.

Jau ziņots, ka 2018.gada valsts budžeta likumprojekts paredz nākamā gada ieņēmumus 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk, bet izdevumus - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk, nekā 2017.gadā. 2018.gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

FM šā gada budžets ir 735,29 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu