Jaunnedēļ Rīgā sagaidīs konteinervilcienu no Ķīnas pilsētas Urumči

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamnedēļ, 16.oktobrī, Rīgas brīvostā sagaidīs konteinervilcienu no Ķīnas pilsētas Urumči, aģentūrai LETA pavēstīja AS «Latvijas dzelzceļš» (LDz). Uzņēmuma pārstāvji atgādināja, ka septembra beigās atklāts jauns konteinervilceinu maršruts Urumči-Altinkola-Rīga-Roterdama.

Pirmais šī maršruta konteinervilciens tiks sagaidīts SIA «Rīgas universālais termināls» teritorijā, Birztalu ielā 15, plkst.12. Vilciena sastāvā ir 41 konteiners, un tas ved pārtikas piedevas.

Pasākumā piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), LDz prezidents Edvīns Bērziņš, Kazahstānas vēstnieks Latvijā Bauržans Muhamedžanovs, Ķrievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs, Ķīnas vēstnieks Latvijā Huans Juns, SIA «LDz loģistika» valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis, Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, «TransContainer» pārstāvis Latvijā Raimonds Krieviņš, kā arī «Rīgas universālais termināls» vadība.

Kā ziņots, septembra beigās no Urumči pilsētas Ķīnā tika palaists pirmais Kazahstānas Dzelzceļa organizētais konteinervilciens maršrutā Urumči-Altinkola-Rīga-Roterdama. No Rīgas uz Roterdamu krava tiks nogādāta, izmantojot jūras savienojumu.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna LDz valdošais uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu