«Bank M2M Europe» sāk darbu ar zīmolu «Signet Bank»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas «Bank M2M Europe» trešdien sāk strādāt ar zīmolu «Signet Bank», pavēstīja bankas pārstāvji.

Uzņēmumu reģistrā bankas nosaukuma maiņa iegrāmatota 27.septembrī.

Bankas nosaukuma maiņa saistīta ar izmaiņām tās akcionāru sastāvā, kas stājās spēkā šogad 20.septembrī, kad Eiropas Centrālā banka (ECB) sadarbībā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) izsniedza atļauju būtiskas līdzdalības iegūšanai akcionāru grupai, kurā ietilpst «Signet Global Investors Limited», SIA «Hansalink» un SIA «Fin.lv».

«Jaunā bankas nosaukuma izvēle ir saistīta ar bankas lielākā akcionāra «Signet Global Investors» apņēmību veicināt bankas starptautisko attīstību, nodrošinot tās piedāvāto investīciju risinājumu atbilstību augstākiem industrijas standartiem un izmantojot «Signet» grupas vairāk nekā 20 gadu pieredzi finanšu tirgū,» klāstīja bankā.

Pēc nosaukuma maiņas banka saglabās līdzšinējo biznesa stratēģiju, apkalpojot HNWI (High Net-Worth individuals) klientu segmentu un liekot uzsvaru uz klientu kapitāla apkalpošanas kvalitāti un ienesīgumu.

«Mainot zīmolu, banka vēlējās parādīt, ka līdz ar būtisku akcionāru maiņu tā atver jaunu lapu bankas attīstībā. Akcionāru sastāvs šobrīd ir diversificēts, un «Signet Bank» tas ir ieguvums. Nosaukumu «Signet» izvēlējāmies tāpēc, ka tas ir finanšu zīmols, kas labi skan daudzās valodās, un tas jau pieder vienam no akcionāriem un ir atzīts mūsu klientu vidū,» sacīja «Signet Global Investors» līdzdibinātājs Seržs Umanski (Serge Umansky).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Signet Global Investors Limited» ir ieguvusi 25%, «Hansalink» - 22,3%, bet «Fin.lv» - 8,79% bankas akciju.

Londonā bāzētā fondu ieguldījumu pārvaldes sabiedrība «Signet Capital Management Limited» ir pakļauta Lielbritānijas regulatoram (Financial Conduct Authority (FCA)). Grupas dibinātāji ir ASV pilsonis Seržs Umanskis (Serge Umansky) un Šveices pilsonis Roberts Markvarts (Robert Marquardt).

«Hansalink» ir Latvijas uzņēmums, kura dibinātāji ir Irīna Pīgozne, Edgars Pīgoznis un Mihails Serdcevs, savukārt «Fin.lv» pieder līdzšinējam bankas mazākuma akcionāram Igoram Rapoportam.

Banka dibināta 1992.gadā ar nosaukumu «Latvijas Biznesa banka». 2013.gada jūlijā, pēc tam, kad to iegādājās Andrejs Vdovins, tā mainīja nosaukumu pret «Bank M2M Europe». Bankas stratēģija ir vērsta uz turīgu klientu apkalpošanu.

Pēc aktīvu apmēra «Bank M2M Europe» 2017.gada jūnija beigās bija 19. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu