Plašumā vēršas Japānas «Kobe Steel» produktu kvalitātes datu falsificēšanas skandāls

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielākie Japānas autobūves uzņēmumi trešdien paziņoja, ka steidz novērtēt viņu ražoto automobiļu kvalitāti, kuros izmantoti produkti no Japānas kompānijas «Kobe Steel», kas atzinusi kvalitātes datu falsificēšanu.

«Toyota», «Nissan», «Honda», «Mitsubishi Motor», «Subaru» un «Mazda» pievienojušies aviācijas kompānijām un bruņojumu ražošanas darbuzņēmējiem «Mitsubishi Heavy Industries», «Kawasaki Heavy Industries» un IHI, kas izmantojuši «Kobe Steel» produktus.

Arī ātrvilcieni «Shinkansen» izmantojuši «Kobe Steel» alumīniju, tāpat kā ātrgaitas vilcieni Lielbritānijā, vēsta Japānas tehnoloģiju kompānija «Hitachi».

«Produkti, kas izmantoti gan Japānas, gan Lielbritānijas vilcienos atbilduši drošības standartiem. Taču viņi neatbilst specifikācijai, par kuru tika panākta vienošanās starp mums un «Kobe Steel»,» skaidro «Hitachi» preses pārstāvis.

Tikmēr «Honda» preses pārstāvis norāda, ka «šobrīd mēs nesaskatām kritisku problēmu, jo mums ir savas drošības pārbaudes attiecībā uz mūsu izmantotajiem materiāliem. Taču mēs joprojām veicam izmeklēšanu un pāragri teikt, vai būs nepieciešami automobiļu atsaukumi.»

Japānas Rūpniecības ministrija mudinājusi «Kobe Steel» sadarboties ar saviem klientiem, kas ir no dažādām nozarē, lai veiktu steidzamas drošības analīzes.

«Kobe Steel» skandāls atklātībā nonāca svētdien, kad ražotājs atzina datu falsificēšanu saistībā ar tā ražoto produktu stiprību un kvalitāti.

Iekšējā izmeklēšanā konstatēts, ka dati falsificēti aptuveni 19 300 tonnām alumīnija produktu, 2200 tonnām vara produktu un 19 400 vienībām alumīnija lējumu un kalumu, kas piegādāti klientiem laika periodā no 2016.gada septembra līdz 2017.gada augustam.

Uzņēmums vēsta, ka datu falsificēšana, kas varētu būt aizsākusies jau pirms desmit gadiem, varētu ietekmēt produktus, kas nosūtīti līdz pat 200 kompānijām.

Pagaidām gan nav skaidrs, vai šis skandāls ietekmē «Kobe Steel» ražoto produktu drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu