47% «FinTech» sagaida skaidras naudas darījumu kritumu mājsaimniecībās 20%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijā 47% finanšu tehnoloģiju («FinTech») uzņēmumu vadītāji triju gadu laikā sagaida skaidras naudas darījumu kritumu mājsaimniecības ietvaros par 11-20%, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijā, atsaucoties uz tās veiktās aptaujas rezultātiem.

Vienlaikus 20% «FinTech» uzņēmumu vadītāji triju gadu laikā sagaida skaidras naudas darījumu kritumu mājsaimniecības ietvaros līdz 10%, tajā pašā laikā 10% «FinTech» uzņēmumu vadītāji sagaida, ka skaidras naudas darījumi mājsaimniecības ietvaros trijos gados samazināsies par 21-30%, bet vēl 10% sagaida samazinājumu par 31% un vairāk.

Lūgti prognozēt, iedzīvotāju īpatsvaru Latvijā, kas pēc trim gadiem galvenokārt izmantos finanšu tehnoloģiju risinājumus savos finanšu darījumos (pārskaitījumi, aizņēmumi, ieguldījumi utt.) 27% respondentu atzinuši, ka tie varētu būt līdz 20%, 30% respondentu minējuši - 21-40%, 24% - 41-60%, bet 16% atzīmējuši, ka šādu iedzīvotāju īpatsvars varētu pārsniegt 61%.

«Sagaidāms, ka gandrīz puse jeb 40% iedzīvotāju tuvākajā nākotnē veiks finanšu darījumus, izmantojot tehnoloģiju risinājumus. Kā un cik strauji attīstīsies digitālie pakalpojumi, lielā mērā nosaka paši patērētāji, jo uzņēmēji vienmēr piedāvās tādu risinājumu, kam ir pieprasījums,» sacīja Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš.

Viņš norādīja, ka vēl neapgūtas iespējas tehnoloģiju izmantošanā ir apdrošināšanas nozarē, kur tieši «FinTech» varētu veicināt būtisku tās attīstības uzrāvienu, piedāvājot daudz vienkāršāku un vienlaikus ātrāku iespēju klientiem attālināti iegādāties apdrošināšanas pakalpojumu. Tāpat tehnoloģiskie risinājumi nepieciešami, lai padarītu ērtākus maksājumus starp patērētāju un tirgotāju.

Aptaujā «FinTech pulss 2017» apkopots finanšu tehnoloģiju uzņēmumu īpašnieku, vadītāju, finanšu direktoru novērtējums par uzņēmējdarbības vidi un prognozes par sabiedrības paradumu maiņu, kā arī finanšu tehnoloģiju uzņēmumu attīstību Latvijā. Aptauja veikta 2017.gada vasarā.

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija apvieno ārpus banku sektora esošus uzņēmumus, kas iedzīvotājiem Latvijā sniedz finanšu pakalpojumus.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu