Iekšlietu ministrs: man ar sievu nav saistības ar ēdinātāja «Sunny» «aplokšņu algām»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis LTV raidījumā «Aizliegtais paņēmiens» norādījis, ka ne viņam, ne viņa sievai Kristīnei Kozlovskai ar aplokšņu algu maksāšanu uzņēmumā, kas darbojas ar zīmolu «Sunny», nav nekāda sakara. Jau 2013.gadā uzņēmums SIA «Sunny», kas sākotnēji izveidoja šo zīmolu, beidzis darboties, jo izrādījās, ka šī uzņēmuma aktīvi pārnesti uz citām kompānijām un tajās viņa sieva vairs nav līdzīpašniece.

Jau ziņots, ka pirms divām nedēļām raidījumā «Aizliegtais paņēmiens» videofragmentā tika rādīts, kā uzņēmums, kurš strādā zem zīmola «Sunny» Dzelzavas ielā, potenciālai darbiniecei piedāvāja daļu algas saņemt «konvertā.» Šādu piedāvājumu izteica kompānijas darbiniece Eva Taal darba intervijā. Juridiski šobrīd šai kompānijai ir nosaukums «Restorāns divi» un tā pastarpināti pieder kādam Jānim Podiņam.

Pēc iekšlietu ministra teiktā, Jānis Podiņš esot saistīts ar Mārtiņu Buti, neoficiāli zināms, ka Podiņš ir Butes patēvs, un tieši šis darījuma partneris, būdams valdes loceklis, savulaik arī pārnesis SIA «Sunny» aktīvus uz citām kompānijām. Kristīne Kozlovska par to vērsusies policijā, un šobrīd saistībā ar to sākti vairāki kriminālprocesi.

«Tas nozīmē, ja iepriekš ir uzņēmumam vairākas pakalpojumu sniegšanas vietas, daļa no šādām vietām pāriet citu uzņēmumu, kā saka, kontrolē, kas, visticamāk, nav korekti no, maigi sakot, no dalībnieku sadarbības viedokļa,» norādījis Kozlovskis.

SIA «Sunny» pirms 2013.gada apkalpojis vairākas ēdināšanas vietas, gan publiskas, gan esošas valsts iestādēs, piemēram, Saeimas un Iekšlietu ministrijas ēdnīcas.

Pats Mārtiņš Bute no intervijas «Aizliegtajam paņēmienam» atteicās, bet telefoniski īsziņā skaidro, ka konflikts ar partneriem sācies tieši šo ēdināšanas vietu dēļ, kuras esot bijušas nerentablas.

Lūk, Butes atbilde.

«SIA Sunny sliktais finanšu stāvoklis radās, jo pakļāvos iekšlietu ministra Kozlovska prasībai turpināt zaudējumus nesošo Iekšlietu ministrijas darbinieku ēdināšanu Čiekurkalna 1.garajā līnijā, kā arī citu nelikvīdu struktūrvienību subsidēšanu, kā rezultātā radās negatīva naudas plūsma. Šo pakalpojumu pārtraukšana netika atbalstīta, jo grautu ministra reputāciju.(..) Konflikta risināšanas metode šobrīd no manu partneru puses ir 2013.gadā Valsts policijas sākti 3 kriminālprocesi. Lai nekaitētu savai aizstāvības taktikai kriminālprocesos, turpmāk komentārus nesniegšu.»

Jāatzīmē, ka

šī gada septembrī SIA «Sunny» savu darbību oficiāli izbeidza, paliekot parādā valstij aptuveni 300 tūkstošus eiro pēc nodokļu uzrēķina.

Nodokļu parādi gan ir arī tajās kompānijās, kas pārņēmušas «Sunny» biznesu, un kas tiešāk vai netiešāk pieder ar Buti saistītiem cilvēkiem. Kopā arī aptuveni 300 tūkstoši eiro.

Aptuveni nedēļu pēc raidījuma Dzelzavas ielā zīmols «Sunny» jau nomainīts uz citu - «Pusdienu klubs».

Juridiski gan to apkalpo aizvien uzņēmums «Restorāns divi.» Kāpēc tādas pārmaiņas, komentārus Bute nesniedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu