Ventspils ostas termināļos kravu apgrozījums šogad palielinājies par 16%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos Ventspils ostā strādājošie termināļi pārkrāvuši 16,2 miljonus tonnu kravu, kas ir par 2,2 miljoniem tonnu jeb 16% vairāk nekā pirms gada un pašlaik par vairāk nekā miljonu tonnu pārsniedz arī gada sākumā plānoto apjomu, informēja Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Lielākais pieaugums, salīdzinot ar pagājušo gadu, aizvien vērojams akmeņogļu, kā arī ar prāmjiem pārvadātajās (Ro-Ro) kravās. Prāmju operators «Stena Line», kas Ventspilī nodrošina Ro-Ro kravu satiksmi, turpina palielināt gan kravu, gan arī caur Ventspils ostu pārvadāto pasažieru skaitu. Līniju starp Ventspili un Nīneshamni Zviedrijā deviņos mēnešos izmantojuši par 28 941 pasažieri jeb 23% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu. Savukārt Ro-Ro kravu apjoms šajā līnijā palielinājies par 230 000 tonnu jeb 17%.

Lielākā daļa Ventspils ostā strādājošo termināļu spējuši palielināt kravu apjomu attiecībā pret iepriekšējo gadu, bet atsevišķos jau ilgstoši vērojams kravu kritums. Vismazāk noslogotais terminālis Ventspilī aizvien ir AS «Kālija parks», kur deviņos mēnešos pārkrauti 188 000 tonnu, kas nozīmē, ka tiek izmantoti tikai 4% no kopējās termināļa jaudas, norādīja brīvostā.

Septembrī Ventspils ostā strādājošie termināļi kopā pārkrāvuši 1,2 miljonus tonnu kravu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu