«KVV Liepājas metalurga» iespējamie pircēji reģistrējuši uzņēmumu Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušajā nedēļā reģistrēta AS «K-1 Liepaja Metallurgical Plant» ar 35 000 eiro pamatkapitālu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka «K-1 Liepaja Metallurgical Plant» ir juridiska persona, kas nodibināta, lai pārņemtu maksātnespējīgās AS «KVV Liepājas metalurgs» mantu.

Tā kā «K-1 Liepaja Metallurgical Plant» ir akciju sabiedrība un tai nav obligāti Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par tās īpašniekiem, šī informācija arī nav sniegta. Vienlaikus «K-1 Liepaja Metallurgical Plant» vienīgais valdes loceklis ir Izraēlas pilsonis Igors Šamiss, kurš, pēc aģentūras LETA rīcībā esošas neoficiālas informācijas, ir «KVV Liepājas metalurga» ražotnes pircējs.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Krievijas pilsonis Iļja Trifonovs, bet viņa vietnieks - Krievijas pilsonis Dmitrijs Baranovs. Padomes locekļi ir Šveices pilsonis Džanfranko Lauro Karlo Imperato un Latvijas pilsones Iveta Tīle un Gunta Zīverte.

«K-1 Liepaja Metallurgical Plant» pamatkapitāls 35 000 eiro apmērā apmaksāts 25.septembrī. Pēc «Firmas.lv» informācijas, Šamiss pamatkapitāla apmaksu veicis 27 700 eiro apmērā, Šveices uzņēmums «Trasteel International SA» - 7000 eiro apmērā, bet Latvijas pilsone Nadežda Maļinovska iemaksājusi 300 eiro Šamisa vārdā.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir Liepāja, Krišjāņa Barona iela 8 - 1N.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka līdz 16.oktobrim plānots pabeigt maksātnespējīgā «KVV Liepājas metalurga» pārdošanas darījumu. Patlaban ar uzņēmuma potenciālo pircēju tiek kārtoti visi nepieciešamie darījuma dokumenti. Pēc darījuma dokumentu saskaņošanas ar potenciālo pircēju tas tiks virzīts saskaņošanai ar nodrošinātiem kreditoriem.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošas neoficiālas informācijas, «KVV Liepājas metalurgs» ražotnes pircējs ir Šamiss, kurš bija viens no diviem galvenajiem pretendentiem arī pirms trim gadiem notikušajā maksātnespējīgās AS «Liepājas metalurgs» mantas pārdošanā, kad uzņēmumu tika izlemts pārdot Ukrainas «KVV Group».

2014.gadā Krievijas izcelsmes miljonāram Šamisam piederošais Luksemburgā reģistrētais uzņēmums «United Group» piedāvāja iegādāties «Liepājas metalurga» pamatražotni par 120 miljoniem eiro, savukārt par uzņēmuma pircēju izvēlētā «KVV Group» piedāvāja 107 miljonus eiro.

«KVV Liepājas metalurga» maksātnespējas procesa administrators Guntars Koris augusta vidū pagarināja kompānijas mantas pārdošanas termiņu, lai mēneša laikā saskaņotu ar nodrošinātajiem kreditoriem sagatavotos pirkuma līgumus un pieņemtu lēmumu par investora (pircēja) galīgo izvēli. Termiņa pagarinājums bija nepieciešams arī investora pārstāvju, kuriem tiek kārtotas vīzas Latvijas apmeklējumam augusta beigās, vizītes nodrošināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu