Vietējā elektroenerģijas ražošana augustā Latvijas patēriņu nosedza 69% apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vietējā elektroenerģijas ražošana augustā Latvijas patēriņu nosedza 69% apmērā, kas ir par sešiem procentpunktiem vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, liecina AS «Augstsprieguma tīkls» publiskotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Latvijas elektroenerģijas patēriņš augustā bija 574 156 megavatstundas (MWh), salīdzinājumā ar jūliju tas palielinājies par 6%, savukārt, salīdzinot ar pērnā gada augustu, patēriņš kāpa par 2,4%.

Hidroelektrostacijās saražotās elektroenerģijas apmērs samazinājās par 34%, salīdzinot ar jūliju. Savukārt salīdzinājumā ar pērnā gada augustu tas pieauga par 31%. Termoelektrostacijās saražotās elektroenerģijas apmērs mēneša laikā saruka par 30%, taču salīdzinājumā ar 2016.gada augustu bija kritums par 12%. Kopumā vietējie Latvijas elektroenerģijas avoti augustā saražoja 395 894 MWh, kas ir par 9% vairāk nekā jūlijā, bet par 12% vairāk nekā pērnā gada augustā.

«Augstsprieguma tīkla» tirgus apskatā minēts, ka imports no trešajām valstīm uz Baltiju var notikt vienīgi caur biržas «Nord Pool» Lietuvas tirdzniecības apgabalu. Augustā no trešajām valstīm importētās elektroenerģijas apmērs bija 41 519 MWh, kas ir par 89% vairāk nekā jūlijā un 2,6 reizes vairāk nekā 2016.gada augustā.

Zviedrija caur «NordBalt» kabeli augustā eksportēja uz Lietuvu 353 353 MWh, bet Polija caur «LitPol Link» 48 331 MWh.

Augustā Igaunijas-Latvijas starpsavienojums vidēji diennaktī bija noslogots par 56%, kas ir samazinājums par 17 procentpunktiem, salīdzinot ar jūliju. Starpsavienojums maksimumstundās bija noslogots par 99%, bet laikā, kad Latvijā ir pietiekama vietējā ģenerācija un mazāks nepieciešamās elektroenerģijas importa apmērs, starpsavienojuma noslogojums atsevišķās stundās kritās līdz 20% no pieejamās neto pārvades jaudas.

Neplānotu un avārijas atslēgumu, kas varēja būtiski ietekmēt neto pārvades jaudu, Igaunijas-Latvijas starpsavienojumā augustā nebija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu