Īpašnieki sola tuvākajā laikā sākt Marijas ielas grausta renovāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz nākamā gada augustam būs veikti Marijas ielā 6 esošā grausta fasādes renovācijas darbi, šodien Rīgas domes Vidi degradējušo būvju komisijas sēdē solīja ēkas īpašnieku pārstāvji.

Uz sēdi bija ieradušies abu ēkas īpašnieku - Tomasa Tūla un Ludmilas Baumanes - pārstāvji, kā arī firmas «AEG» arhitekts Artūrs Lapiņš.

Tūla pārstāvis Aleksandrs Meikšēns komisiju informēja, ka sadarbībā ar arhitektu Lapiņu ir izstrādāts ēkas renovācijas projekts. Iecere ir saskaņota ar atbildīgajām institūcijām un tuvāko dienu laikā plānots to iesniegt izskatīšanai būvvaldē.

Plānots, ka kopējās sākotnēji paredzēto darbu izmaksas būs 500 000 eiro. Lapiņš pastāstīja, ka projekta ietvaros paredzēta pilna fasādes restaurācija, pagaidu jumta seguma uzstādīšana, kā arī ūdens izturīgu no lamināta plāksnēm veidotu pagaidu logu uzstādīšana, kas nodrošinās gaismas esamību ēkā un iespēju to apsekot.

Balstoties uz izveidoto projektu, Meikšēns lūdza komiteju izskatīt iespēju par paaugstinātās nodokļa likmes atcelšanu, kas šobrīd piemērota Marijas ielā 6 esošajai ēkai. Nodokļu paaugstinājums ēkai piešķirts kopš 2015.gada un paredz, ka sākotnējo 488 eiro vietā, īpašniekiem ik gadu jāsedz nodokļi vairāk kā 17 000 eiro apmērā.

Komisija vienojās, ka lūgums ir pamatots, bet tiks īstenots tikai un vienīgi pēc pilnīgas paredzētā projekta realizēšanas.

Komisijas pārstāvji gan pauda neapmierinātību par īpašnieku ieceri ēku kārtējo reizi renovēt kā pagaidu variantu. Komisijas priekšsēdis Oļegs Burovs (GKR) ieteica projektu pārskatīt un, ieguldot papildus līdzekļus, sākt pilnu ēkas rekonstrukciju pa daļām. Tāpat komisijas pārstāvji pauda bažas, vai visus noteiktos darbu termiņus būs iespējams veikt laikā.

Rīgas domes Īpašuma departaments ir izdevis lēmumu, kurš paredz atkārtotu ēkas piespiedu sakārtošanu realizēt līdz 2018.gada 14.augustam. Ēkas īpašnieku pārstāvji solījās līdz šim datumam jumtu un fasādes renovēšanas projektu pabeigt. Paredzēts, ka fasādes atjaunošanas darbi tiks uzsākti 2018.gada pavasarī, bet jumta un logu atjaunošanu nepieciešamības gadījumā iespējams uzsākt arī ātrāk.

Jautājums par Marijas ielā 6 esošo ēku tiks skatīts atkārtoti pēc īpašnieku izstrādātā projekta akceptēšanas būvvaldē un citās atbildīgajās institūcijās.

Kā ziņots, ēka jau vairāku gadu garumā ir izpelnījusies Rīgas slavenākā grausta nosaukumu. Īpašumu veido zemes vienība 1432 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka un pagrabs zem pagalma. Tā ir klasificēta kā B kategorijas vidi degradējoša būve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu