«Latvenergo» sāk tirgot gāzi Igaunijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

AS «Latvenergo» elektroenerģijas pārdošanas uzņēmums Igaunijā «Elektrum Eesti» sācis dabasgāzes tirdzniecību biznesa klientiem, pavēstīja energokompānijā.

«Elektrum Eesti» ir otrs lielākais elektroenerģijas tirgotājs Igaunijā un tagad papildus elektroenerģijai klientiem piedāvā arī dabasgāzes iegādes iespējas, tādējādi paplašinot piedāvājumu klāstu. Sākotnēji kompānija piedāvā dabasgāzi par fiksētu cenu. Plānots veidot arī vienotu elektroenerģijas un dabasgāzes piedāvājumu.

«Kā lielākajam elektroenerģijas tirgotājam Baltijā mūsu ieiešana dabasgāzes tirgū ir likumsakarīgs turpmākas attīstības solis. Atveroties dabasgāzes tirgum, sākām dabasgāzes tirdzniecību Latvijā un šobrīd to pašu darām arī Igaunijā. Līdz ar pilnveidojumiem pārvades tarifos ir uzlabojušās dabasgāzes transportēšanas iespējas starp valstīm, paplašinot tirdzniecības iespējas arī kaimiņvalstu tirgos. Tieši ilgstošā pieredze darbā ar klientiem gan Latvijā, gan Igaunijā palīdz veidot klientam izdevīgus, saprotamus un ērtus piedāvājumus. Savukārt mūsu pašu ievērojamais gāzes patēriņa apjoms Latvijā sniedz mūsu klientiem drošības sajūtu par piegāžu stabilitāti un drošību,» klāstīja «Latvenergo» elektroenerģijas pārdošanas direktors Uldis Mucinieks.

«Elektrum Eesti» ir noslēdzis pirmos gāzes piegādes līgumus. Patlaban Igaunijā ir aptuveni 50 000 gāzes patērētāju, no kuriem aptuveni 2000 ir korporatīvie klienti

Baltijas reģionā pastāv vēsturiski izveidojušās atšķirības gāzes patēriņa modeļos. Piemēram, Latvijā gāzes piegāde ir vairāk attīstīta un plašāka, gada patēriņam sasniedzot 14,4 teravatstundas (TWh), savukārt Igaunijā gāzes patēriņš ir gandrīz trīs reizes mazāks, proti, 5,4 TWh. Tas ir mazāk nekā «Latvenergo» patērē viena gada laikā savās Rīgas TEC, kuras izmanto 6,1 TWh gāzes siltuma un elektrības ražošanai. «Latvenergo» ir lielākais gāzes patērētājs Latvijā

«Elektrum Eesti» un «Elektrum Lietuva» «Latvenergo» 100% piederoši meitasuzņēmumi, kas nodarbojas ar elektroenerģijas pārdošanu Lietuvā un Igaunijā. «Latvenergo» aptuvenā elektroenerģijas tirgus daļa Baltijā ir 30%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu