Latvija joprojām pirmajā vietā Eiropā jūrnieku skaita attiecībā pret ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija joprojām pirmajā vietā Eiropā jūrnieku skaita attiecībā pret ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu, vēsta Satiksmes ministrija (SM).

Latvijas Jūras administrācijas valde šodien informēja satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS) par pusgada laikā paveikto. Kuģu reģistrā kuģu skaits pieaug pamazām, toties straujāk pieaugusi reģistrēto kuģu tonnāža.

Vienlaikus pakāpeniski pieaug Latvijas jūrnieku skaits, pirmajā pusgadā sasniedzot 12 724, gandrīz puse no tiem ir jūras virsnieki. Latvija joprojām ir pirmajā vietā Eiropā, ņemot vērā jūrnieku skaitu pret ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaitu.

Tāpat pirmajā pusgadā Latvijā notika Eiropas Jūras drošības aģentūras (EMSA) pārbaudes vizīte par jūrnieku sagatavošanas un sertificēšanas sistēmu, kas tika novērtēta atzinīgi. No nozares likumdošanas jautājumiem pirmajā pusgadā aktuālākais bijis starptautiskās Balasta ūdeņu konvencijas ratifikācijas process, darbs pie tā turpinās.

Pašlaik SM un Jūras administrācija apkopo no citām institūcijām saņemtos ieteikumus un iebildumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu