Piedāvā iegādāties valstij piederošās «Latvijas maiznieka» akcijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Privatizācijas aģentūra (PA) vēlreiz piedāvā iegādāties valstij piederošās AS «Latvijas maiznieks» akcijas, liecina PA publiskotā informācija.

Paziņojumos minēts, ka 15.septembrī jaunā redakcijā ir apstiprināti «Latvijas maiznieka» valsts kapitāldaļu pārdošanas noteikumi.

PA piedāvā iegādāties valstij piederošas 1002 «Latvijas maiznieka» akcijas, kas veido 3,97% no kompānijas pamatkapitāla. Vienas pārdodamās akcijas cena ir noteikta 249,33 eiro, bet akciju paketes pārdošanas cena ir 249 828,66 eiro. Par iegādātajām akcijām būs jānorēķinās viena gada laikā.

Atbilstoši Komerclikumam pirmpirkuma tiesības uz pārdodamo akciju paketi ir «Latvijas maiznieka» akcionāriem.

Ja akcionāri nepieteiksies izmantot pirmpirkuma tiesības, nepieteiksies uz visu akciju paketi vai neparakstīs akciju pirkuma līgumus par visu 1002 akciju pirkšanu, PA izsludinās akciju paketes izsoli, kurā apliecinājumu akciju paketes pirkšanai varēs iesniegt jebkura ieinteresētā persona.

«Latvijas maiznieka» pamatkapitāls ir 895 629,5 eiro apmērā, kuru veido 25 229 akcijas 35,5 eiro nominālvērtībā.

PA iepriekš arī 2015.gadā piedāvāja iegādāties valstij piederošās «Latvijas maiznieka» akcijas. Vienas pārdodamās akcijas cena toreiz bija noteikta 199 eiro.

2016.gadā «Latvijas maiznieks» strādāja ar 25,033 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 13,4% un bija 470 790 eiro.

«Latvijas maiznieks» ražo dažādu veidu maizi, kā arī konditorejas izstrādājumus. Zināmākie zīmoli ir maizes sērija «Zeltene», «Vita», «Līgatnes», «Sabiles», «Zemnieku» maize, «Galda baltmaize». «Latvijas maiznieks» reģistrēts 2004.gadā. Uzņēmums kopš 2010.gada pieder Igaunijas maizes un konditorijas ražotājam «Eesti Pagar».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu