Jaunais «Rīgas centrāltirgus» valdes priekšsēdētājs plāno piesaistīt finansējumu Āgenskalna tirgus renovācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Par AS «Rīgas Centrāltirgus» valdes priekšsēdētāju kļuvušais Artis Druvinieks plāno piesaistīt finansējumu Āgenskalna tirgus renovācijai.

Druvenieks aģentūrai LETA norādīja, ka tā ir viena no trīs svarīgākajām lietām, kam plānots pievērst uzmanību, sākot darbu šajā amatā.

«Par savu primāro uzdevumu uzskatu iesākto renovācijas projektu, it īpaši Gastronomijas paviljona un tirgus kanālmalas realizāciju, kā arī citu tirgus teritoriju sakārtošanu un attīstību, tajā skaitā degradēto teritoriju sakopšanu, paviljonu renovāciju un tirdzniecības vietu izkārtojuma pilnveidi. Plānoju nozīmīgus lēmumus Āgenskalna tirgus renovācijai nepieciešamo finanšu piesaistei,» teica Druvinieks.

Druvinieks arī sacīja, ka viņa darbības fokusā būšot arī drošas vides nodrošināšana, kā arī tas, lai visi tirgū notiekošie procesi rīdziniekiem un viesiem būtu skaidri saprotami un neradītu mulsinošus jautājumus.

Tāpat uzņēmuma spēki tiks veltīti tam, lai veicinātu iepirkšanās kultūru tirgos, popularizējot to rīdzinieku un pilsētas viesu vidū. Šajā kontekstā pastiprināsim darbu, lai Centrāltirgū izveidotu savu tūrisma informācijas centru un muzeju, atzīmēja Druvinieks.

Kā vēstīts, Druvinieks par «Rīgas centrāltirgus» valdes priekšsēdētāju kļuva 14.septembrī, pievienojoties valdei, kurā darbu turpina Kaspars Zauls un Valdis Karnītis.

Druvinieks ir studējis Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, iegūstot jurista kvalifikāciju. Patlaban viņš ir dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības «Mediķis» valdes priekšsēdētājs, iepriekš strādājis par SIA «L-Ekspresis» biznesa attīstības direktoru, bijis arī šī uzņēmuma valdes loceklis, savulaik strādājis arī par SIA «Latvijas Mobilais telefons» iepirkumu speciālistu.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija, Druvinieks 2001.gadā Rīgā izmēģinājis spēkus pašvaldību vēlēšanās no bijušā politiķa Aināra Šlesera «Jaunās kristīgās partijas» saraksta, taču domē viņš ievēlēts netika. Toreiz šajā sarakstā kandidēja arī Aleksandrs Brandavs, kurš patlaban ir Rīgas domei daļēji piederošās SIA «Rīgas karte» valdes loceklis un partijas «Gods kalpot Rīgai» valdes loceklis.

Jau vēstīts, ka bijušais «Rīgas centrāltirgus» valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs (S) kļuvis par Saeimas deputātu, līdz ar to Rīgas pašvaldība jūlija beigās izsludināja konkursu, kurā saņemti 19 pieteikumi, bet pēc kandidātu iesniegto dokumentu izvērtēšanas uz otro kārtu tika virzīti deviņi kandidāti. Konkursa komisija, pamatojoties uz kandidātu vērtēšanas rezultātiem atbilstoši definētajām kandidātu atlases prasībām, 6.septembra sēdē nolēma «Rīgas Centrāltirgus» valdes priekšsēdētāja amatam nominēt Druvinieku.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka Rīgas pašvaldības AS «Rīgas Centrāltirgus» apgrozījums pērn bija 6,952 miljoni eiro, kas ir par 1,25% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pērn bija 45 735 eiro, kas ir pieaugums, salīdzinot ar peļņu 2015.gadā. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 6,866 miljoni eiro, bet peļņa - 6157 eiro.

Kopējā uzņēmuma apsaimniekojamo zemes gabalu platība ir 131 974 kvadrātmetri, bet kopējā ēku un būvju apsaimniekojamā platība ir 57 809 kvadrātmetri. Pagājušā gada beigās uzņēmumu iekrājumu summa bija 3 281 642 eiro.

Rīgas centrāltirgus dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības uzņēmums darbojas kopš 1995.gada. Tajā ietilpst Centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. «Rīgas centrāltirgus» pamatkapitāls ir 10 327 036 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu