No nākamā gada OIK maksājumu veidos mainīgā daļa proporcionāli patēriņam un jaudas komponente

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome apstiprinājusi jaunu Obligātā iepirkuma un jaudas komponenšu aprēķināšanas metodiku, kas paredz jaunu kārtību, kādā elektroenerģijas lietotājiem no 2018.gada 1.janvāra veidosies maksājums par obligātā iepirkuma komponentēm (OIK), pavēstīja regulatorā.

OIK maksājumu turpmāk veidos mainīgā daļa proporcionāli patērētajai elektroenerģijai un fiksētā daļa (jaudas komponente), kas būs atkarīga no izmantotā sistēmas pakalpojuma veida.

Metodikā ir noteiktas OIK un jaudas komponenšu aprēķinā iekļaujamās izmaksas un aprēķināšanas kārtība. Turpmāk lietotāju maksājumi būs atkarīgi ne tikai no patēriņa apmēra, bet arī no izvēlētā pieslēguma veida un pieslēguma izmantošanas efektivitātes.

Plašāk par OIK ietekmi uz dažādām lietotāju grupām SPRK eksperti kopā ar pārstāvjiem no Ekonomikas ministrijas un AS «Sadales tīkls» informēs trešdien, 27.septembrī, plkst.11 Ekonomikas ministrijas organizētajā pasākumā.

Pirms metodikas apstiprināšanas regulators izsludināja publisko konsultāciju, aicinot ieinteresētās puses sniegt priekšlikumus un komentārus par metodikas projektu. Kopumā tika iesniegti 11 priekšlikumi, no kuriem lielākā daļa tika ņemti vērā.

Grozījumus obligātā iepirkuma un jaudas komponenšu aprēķināšanas metodikā SPRK izstrādāja atbilstoši Saeimā apstiprinātajiem grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz no 2018.gada 1.janvāra ieviest jaunu jaudas maksājuma segšanas kārtību. Balstoties uz Saeimā pieņemto likumu, regulatoram metodika, kurā ir noteikta jaunā kārtība, jāizstrādā līdz 2017.gada 1.oktobrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu