«Ryanair» plāno pieņemt darbā 125 pilotus

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aviokompānijas «Ryanair» vadītājs Maikls O'Līrijs paziņojis, ka «nākamās nedēļas vai divu nedēļu laikā» esot iecerēts pieņemt darbā 125 jaunus pilotus, vēsta raidorganizācija SKY. Tādā veidā kompānija plāno atrisināt krīzi, kuras rezultātā līdz oktobra beigām nācās atcelt vairāk nekā 2000 reisu.

O'Līrijs par lēmumu nolīgt jaunus pilotus paziņoja «Ryanair» ikgadējā kopsapulcē. Viņš arī norādīja, ka kompānija plānojot tiem pilotiem, kas grasās tuvākajā laikā izmantot visas četras ikgadējā atvaļinājuma nedēļas uzreiz, ļaut atpūsties tikai trīs nedēļas, bet atlikušo atvaļinājuma daļu varēs izņemt janvārī.

O'Līrijs iepriekš noraidījis ārvalstu medijos izskanējušās ziņas, ka aviokompānija «Norwegian Air» esot pārvilinājusi 140 «Ryanair» pilotus.

Raidorganizācijas BBC rīcībā nonāca vēstule, kurā 17 «Ryanair» bāzes atsakās no vairākus tūkstošus eiro lielām piemaksām, to vietā prasot jaunus līgumus un labākus darba apstākļus. «Pilotu tirgus mainās, un «Ryanair» nāksies pārskatīt pilotu un menedžmenta sadarbību, lai nodrošinātu stabilu un kopīgu nākotni visām pusēm,» teikts iekšējā paziņojumā. Jaunu līgumu noslēgšana «palīdzēs apturēt lielu skaitu kolēģu, kuri dodas tur, kur zāle ir zaļāka», piebilst pilotu pārstāvji.

Kapteiņiem tika solīta vienreizēja piemaksa 12 000 eiro apmērā, bet otrajiem pilotiem - 6000 eiro, raksta BBC.

Izmaiņas lidojumu grafikā skārušas apmēram 400 000 pasažieru.

Pagaidām «Ryanair» publicējis atcelto reisu sarakstu līdz oktobra beigām. Tajā redzams, ka nenotiks divi 22.septembrī plānotie reisi uz un no Latvijas - Londona/Stansteda-Rīga ar plānoto ielidošanas laiku plkst.11.05 un Rīga-Londona/Stansteda ar plānoto izlidošanas laiku plkst.11.30.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu