Nākamnedēļ sāks «ABLV High Yield CIS RUB Bond Fund» restrukturizācijas procesu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

«ABLV Bank» grupā ietilpstošā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība «ABLV Asset Management» trešdien, 27.septembrī, sāks ieguldījumu fonda «ABLV High Yield CIS Bond Fund» apakšfonda «ABLV High Yield CIS RUB Bond Fund» restrukturizāciju, teikts paziņojumā biržai «Nasdaq Riga».

"Izvērtējot "ABLV Asset Management" pārvaldīto atvērto ieguldījumu fondu darbību un apstākļus finanšu tirgos, nolemts reorganizēt korporatīvo obligāciju fondu "ABLV High Yield CIS Bond Fund," teikts paziņojumā.

Fonds tika izveidots 2007.gada jūnijā ar mērķi piedāvāt tā ieguldītājiem iespēju veikt diversificētus ieguldījumus NVS valstīs reģistrētu komercsabiedrību emitētos vai garantētos parāda vērtspapīros ASV dolāros ar salīdzinoši augstu sagaidāmo ienesīgumu. 2012.gada janvārī tas tika pārkārtots uz fondu ar diviem apakšfondiem - «ABLV High Yield CIS USD Bond Fund» un «ABLV High Yield CIS RUB Bond Fund» ar mērķi piedāvāt tā ieguldītājiem iespēju veikt ieguldījumus arī Krievijas rubļos. Abiem apakšfondiem ir kopēja ieguldījumu politika un pārvaldes principi. No 2012. gada janvāra abu apakšfondu daļas vērtība ir augusi vairāk nekā par 30% un to ienesīgums kopš izveides brīža gada izteiksmē pārsniedz 5%.

«Tomēr neizdevīgais nodokļu režīms attiecībā uz Krievijas emitentu vērtspapīriem, kas nominēti Krievijas rubļos (līdz 30% liels nodoklis procentu ienākumiem), neļauj saņemt tādu prognozējamo ienesīgumu no «ABLV High Yield CIS RUB Bond Fund», kas atbilstu ieguldītāju interesēm riska un ienesīguma attiecības ziņā. Šis apakšfonds bija mazāk populārs investoru vidū arī diezgan neprognozējamo un kraso Krievijas rubļa vērtības svārstību pret ASV dolāru un eiro dēļ . Līdz ar to nolemts izbeigt šī apakšfonda darbību, kas ļaus fondu pārvaldnieka resursus izmantot racionālāk, visu uzmanību koncentrējot uz apakšfonda ar investīciju valūtu ASV dolāri pārvaldīšanu,» skaidrots paziņojumā.

«ABLV High Yield CIS RUB Bond Fund» likvidāciju plānots pabeigt līdz decembra beigām.

Ņemot vērā likvidācijas sākšanu, no 27.septembra tiks apturēta «ABLV High Yield CIS RUB Bond Fund» ieguldījumu apliecību atpakaļpirkšana. Likvidācijas ieņēmumu sadale apakšfonda ieguldītājiem tiks veikta pēc visas apakšfonda mantas pārdošanas un ieguldītāju prasījumi tiks apmierināti naudā.

Atbilstoši ceturtdien publicētajam paziņojumam oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» kreditori var pieteikt prasījumus triju mēnešu laikā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija 12.septembrī atļāva «ABLV Asset Management» likvidēt ieguldījumu fonda «ABLV High Yield CIS Bond Fund» apakšfondu «ABLV High Yield CIS RUB Bond Fund».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu