Uz «Pasažieru vilciena» vadītāja krēslu 35 tīkotāji; starp tiem arī Lubāns

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Atkārtotajā konkursā uz AS «Pasažieru vilciens» valdes priekšsēdētāja amatu saņemti kopumā 35 pieteikumi, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Sandis Šteins.

Viņš norādīja, ka jau notikusi pretendentu pirmās kārtās vērtēšana un daudzi pieteikumi bija neatbilstoši noformēti, nebija iesniegti visi nepieciešamie dokumenti.

Patlaban atsijāti pieci pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguvuši augstāko punktu skaitu. Tuvākajās dienās šos kandidātus plānots uzrunāt, lai oktobra sākumā aicinātu uz klātienes intervijām. Šteins gan nevarēja atklāt šo piecu kandidātu vārdus, bet norādīja, ka piemērotāko pretendentu plānots izraudzīties oktobra otrajā pusē.

Līdzšinējais «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns, kuram beidzies pilnvaru termiņš, iecelts kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā līdz jaunā vadītāja atrašanai.

Lubāns aģentūrai LETA apliecināja, ka pieteicies arī atkārtotajā konkursā uz attiecīgo amatu, uzsverot, ka vēlas izmantot visas iespējas, lai turpinātu sekmīgi sākto darbu.

Tas, vai Lubāns ir starp pieciem visaugstāk novērtētajiem pretendentiem, gan nav zināms.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka iepriekšējais konkurss uz «Pasažieru vilciena» valdes priekšsēdētāja amatu noslēdzās bez rezultāta. Tajā pieteicās 10 pretendentu, tostarp Lubāns.

Šteins pēc pirmā konkursa pārtraukšanas aģentūrai LETA skaidroja, ka Lubāns konkursa pretendentu starpā bija konkurētspējīgs, taču, ņemot vērā «Pasažieru vilcienam» gaidāmos izaicinājumus, tostarp saistībā ar starptautiskiem iepirkumiem, nolemts sludināt jaunu konkursu piemērotākā kandidāta atrašanai.

«Pasažieru vilciens» ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no «Latvijas dzelzceļa» veiktajām funkcijām. Iepriekš «Pasažieru vilciens» 100% bija «Latvijas dzelzceļa» meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu