Rīgas ielu remontētājs «A.C.B.» kavējumu skaidro ar iepriekš neparedzētiem apstākļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes sodītais pilsētas ielu remontu veicējs «A.C.B.» nespēju ielu remontdarbus pabeigt laikā skaidro ar vairākiem iepriekš neparedzētiem apstākļiem un lūdz pagarināt būvdarbu termiņu par divām nedēļām.

«A.C.B» projektu vadītājs Dāvis Serdāns aģentūrai LETA sacīja, ka uzņēmums respektē Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) viedokli, tomēr vēlas norādīt, ka projekta izpildes gaitā ir bijuši vairāki iepriekš neparedzēti un neplānoti apstākļi, par kuriem, kā projekta izpildītāji, «A.C.B.» nebija informēti un ar kuriem nebija rēķinājušies.

«Ir saprotams, ka ielu remontdarbus savas infrastruktūras pilnveidei izmanto komunikāciju ierīkotāji, taču, parakstot līgumu, precīzi komunikācijas darbu apjomi nebija norādīti - tajā skaitā gan SIA «Rīgas ūdens», gan AS «Sadales tīkla», gan SIA «Lattelecom» darbi projektam bija neparedzēti. Gandrīz divas nedēļas bijām spiesti kavēt atsevišķu posmu, pat kvartālu ierīkošanu, jo Latvijā vienīgajam, projektā konkrēti norādītā betona bruģakmens piegādātājam bija problēmas ar ražotni,» skaidroja Serdāns.

«Visbeidzot, papildu sākotnēji saskaņotajam plānam jau projekta gaitā tika pieprasīta gan valčbetona ieklāšana pieturvietās, gan lietus ūdens noteku izbūve. Turklāt, pēc vecās ietves demontāžas, tika atklāts divas reizes vairāk pagrabu lūku nekā bija norādīts pasūtītāja dokumentācijā, kurām secīgi bija nepieciešama rekonstrukcija,» piebilda «A.C.B.» pārstāvis.

Ņemot vērā šīs izmaiņas projekta gaitā, «A.C.B.» iesniedzis Rīgas domei lūgumu pagarināt būvdarbu termiņu par divām nedēļām.

Kā ziņots, Rīgas dome sākusi sodīt būvniekus par laikā nepabeigtiem ielu remontiem, piemērojot soda naudu 7400 eiro apmērā par katru kavēto dienu.

17.septembrī pienāca remontdarbu beigu termiņš Brīvības ielas posmam no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai un Valdemāra ielas posmam no Zirņu līdz Laktas ielai. Tā kā konstatēts, ka būvdarbi nav pabeigti, dome darbu veicējam - uzņēmumam «A.C.B.» - piemērojusi soda naudu, kuras apmērs augs ik dienu līdz darbi tiks pabeigti.

«Par divām dienām kopā sanāk jau 14 800 eiro. Par nedēļu būs 51 800 eiro. Ja kavēs divas nedēļas - 103 600 eiro. Matemātika vienkārša,» sociālajos tīklos komentē Ušakovs.

Tāpat viņš atgādina, ka arī citiem remontdarbiem tuvojas beigu termiņš un mudina būvniekus darbus paveikt laicīgi, neaizmirstot par to kvalitāti. Viņš atgādina, ka arī par nekvalitatīvi veiktiem darbiem pienāksies sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu