«Eurostat»: Latvijā janvārī-jūlijā starp ES valstīm bijis vidēji straujš eksporta kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Latvijā šogad janvārī-jūlijā salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis vidēji straujš eksporta pieaugums, liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati.

2017.gada pirmajos septiņos mēnešos salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu eksporta apmērs Latvijā pieaudzis par 12%.

Lielāks eksporta kāpums nekā Latvijā reģistrēts Grieķijā un Lietuvā (abās valstīs +17%), Somijā ( +16%), Bulgārijā un Horvātijā (+15%), Nīderlandē un Slovēnijā (+13%).

Portugālē kāpums bijis 11%, bet Igaunijā, Lielbritānijā, Polijā un Ungārijā reģistrēts 10% pieaugums.

Pārējās 12 valstīs, kurās reģistrēts pieaugums, tas bijis no 4% līdz 9%.

Eksporta apmērs samazinājies trīs valstīs - Maltā (-32%), Luksemburgā (-3%) un Kiprā (-2%).

Importa apmērs šogad pirmajos septiņos mēnešos salīdzinājumā ar janvāri-jūliju pērn pieaudzis 26 ES dalībvalstīs, bet samazinājies Lielbritānijā (-2%) un Maltā (-16%).

Lielākais importa pieaugums janvārī-jūlijā gada izteiksmē bijis Bulgārijā (+18%), Latvijā un Lietuvā (abās valstīs +16%) Slovēnijā (+15%), Portugālē un Somijā (abās valstīs +14%), Polijā, Rumānijā un Ungārijā (visās valstīs +13%), Horvātijā, Nīderlandē un Spānijā (visās valstīs +12%), Igaunijā un Itālijā (+11%).

Pārējās 12 valstīs, kurās reģistrēts kāpums, pieaugums bijis no 2% līdz 10%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu