LMT un Lattelecom apvienošana radīs lielu spēlētāju tirgū, bet tas nav nekas slikts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Apvienojot divus Latvijas telekomunikāciju uzņēmumus «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom», tirgū tiks radīts liels spēlētājs, bet tas nav nekas slikts, intervijā sacīja abu uzņēmumu līdzīpašnieka «Telia Company» sadarbības koordinators Latvijā Pasi Koistinens.

«Ja runājam par apvienotā uzņēmuma monopolstāvokli, tad daudzās valstīs ir viens liels operators, kurš vada attīstību – tev ir jābūt gana lielam, lai rādītu ceļu. Šāds stāvoklis ir arī vairākās valstīs, kurās strādājam mēs. Bija laiks, kad Somijā «Sonera» bija 60% tirgus, pašlaik tas ir 30%. Kad ir viens spēcīgs spēlētājs, pārējiem arī ir jāiespringst vairāk, un tas noved pie konkurences pieauguma, jo arī mazajiem spēlētājiem ir jāattīsta savs bizness,» skaidroja Koistinens.

«No konkurētspējas viedokļa ir saprotams, ka tiks radīts liels spēlētājs. Jā, tā būs, bet tas nav nekas slikts – ja būs nepieciešams, konkurences uzraugi noteiks atrunas, un mēs tās ievērosim tāpat, kā tas noticis citās valstīs, kur apvienošanās jau ir veikta,» piebilda «Telia Company» pārstāvis.

Viņš arī vērsa uzmanību uz to, «ka tuvākajā laikā Latvijā varam sagaidīt muskuļu audzēšanu un konkurences pieaugumu no citiem spēlētājiem, jo apvienošanās jau notiek, kamēr mēs esam iesprūduši LMT un «Lattelecom» jautājumā, katru minūti zaudējot konkurētspēju».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu