«Eurostat»: Latvija otrajā ceturksnī bijusi viena no trim ES valstīm ar nodarbinātības samazinājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Latvija otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli-jūniju bijusi viena no trim Eiropas Savienības (ES) valstīm, kur samazinājies nodarbinātības līmenis, liecina trešdien publiskotie ES statistikas departamenta «Eurostat» dati.

Latvijā šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar šo laika posmu pērn nodarbināto skaits samazinājies par 1,4%. Mazāks kritums bijis Horvātijā (-0,3%) , bet lielāks - Lietuvā (-1,6%).

Pārējās ES dalībvalstīs, par kurām ir dati, reģistrēts nodarbinātības pieaugums. Lielākais nodarbināto skaita pieaugums gada izteiksmē aprīlī-jūnijā bija Maltā (+4,7%), Portugālē (+3,6%), Kiprā (+3%), Slovēnijā un Spānijā (abās valstīs +2,8%). Mazākais pieaugums bijis Igaunijā, kur nodarbināto skaits gada izteiksmē pieaudzis par 0,1%.

ES nodarbinātība aprīlī-jūnijā bija par 1,5% lielāka nekā pirms gada, bet eirozonā tā pieaugusi par 1,6%. Savukārt salīdzinājumā ar šā gada pirmo ceturksni šis rādītājs pieaudzis par 0,4% gan ES, gan eirozonā.

Ceturkšņa laikā Latvijā nodarbināto personu skaits saruka par 0,7%, Horvātijā par 0,8%, Rumānijā par 0,6%, bet Igaunijā - par 0,5%.

Pārējās ES dalībvalstīs, par kurām ir dati, otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo triju mēnešu periodu nodarbinātība pieauga. Lielākais kāpums reģistrēts Maltā (+1,0%), Spānijā (+0,9%), Grieķijā un Polijā (abās valstīs 0,8%). Lietuvā kāpums bija 0,5%.

Datu nav par Īriju un Luksemburgu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu