Aizliegs ražot un tirgot cigaretēm vizuāli līdzīgus saldumus un rotaļlietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valdība šodien atbalstīja grozījumus, kas aizliegtu ražot un laist tirgū saldumus, uzkodas, kā arī rotaļlietas un citus nepilngadīgajiem pievilcīgus priekšmetus, kas vizuāli atgādina cigaretes vai citus tabakas izstrādājumus.

Izmaiņas Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā paredz arī aizliegt ražot un laist tirgū saldumus un priekšmetus, kas vizuāli atgādina elektroniskās smēķēšanas ierīces un var piesaistīt nepilngadīgo uzmanību smēķēšanai, kā arī reklamē konkrētus tabakas izstrādājumus vai to ražotājus.

Kā norāda Veselības ministrija (VM), grozījumi izstrādāti, lai pasargātu sabiedrību, jo īpaši jauniešus, no smēķēšanas negatīvās ietekmes, novēršot tabakas izstrādājumu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to lietošanas, kā arī konkrētu ražotāju popularizēšanu.

Vienlaikus likuma grozījumi paredz aizliegumu attēlot Latvijas valsts simbolus, fiziskas personas un animācijas tēlus uz tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to uzpildes tvertņu iepakojuma vienības un jebkāda ārējā iepakojuma, lai novērstu tabakas izstrādājumu un to lietošanas veicināšanu, padarot šos produktus pievilcīgākus, izmantojot dažādus elementus.

Tāpat ar nolūku aizsargāt sabiedrības veselības intereses un jauniešu veselību, normas attiecībā uz elektriskajām cigaretēm un to uzpildes flakoniem paredzēts attiecināt arī uz elektroniskajām smēķēšanas ierīcēm un to uzpildes tvertnēm tādās jomās kā reklāma, aprite, informācijas sniegšana uz iepakojuma par sastāvu un citur.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu