Valdība neatbalstīs deputātu iniciatīvu finansēšanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru kabinets neatbalstīs priekšlikumu deputātu iniciatīvas finansēt no programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem», šodien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reziniece-Ozola (ZZS).

Viņa atgādināja, ka partiju un frakciju vadītāji iepriekš apliecināja gatavību atteikties no tā dēvētajām «deputātu kvotām», tāpēc valdība nekādā gadījumā neatbalstīs tādas deputātu iniciatīvas, ko plānots finansēt no programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

Tajā pašā laikā Reizniece-Ozola atzina, ka valdība nevar aizliegt deputātiem iesniegt savus priekšlikumus nākamā gada budžetā. «Pieņemu, ka opozīcijas deputāti nāks klajā ar savām idejām, bet valdība viennozīmīgi neatbalstīs priekšlikumus, ko paredzēts finansēt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem,» uzsvēra finanšu ministre.

Reizniece-Ozola apliecināja, ka nākamā gada budžets un to pavadošie likumprojekti Saeimā tiks iesniegti 11.oktobrī, tomēr to apmērs nebūs tik liels kā pagājušajā gadā, jo valdībai izdevies vienoties par nākamā gada budžeta izdevumiem, nepalielinot nodokļus.

«Kādā brīdī izskanēja priekšlikums mainīt nodokļus demogrāfijas pasākumu īstenošanai, tomēr izdevās no tā izvairīties. Kopumā visus nākamā gada budžeta izdevumus izdevās atbalstīt, nepalielinot nodokļus,» piebilda ministre.

Vērtējot budžeta izstrādi, Reizniece-Ozola atzina, ka tā izstrādes process bijis tāds pats kā citus gadus, turklāt labi, ka tas noticis pēc nodokļu reformas apstiprināšanas.

«Vēlreiz pārliecinājos, ka gudrs lēmums bija nodokļu reformu izstrādāt pirms budžeta izstrādes procesa, jo tas nodrošināja mazāk ultimātu,» sacīja finanšu ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu